با ارائه ۵۰ عنوان کتاب صورت گرفت؛

معرفی شهداي مدافع حرم و دفاع‌مقدس تيپ فاطميون افغانستان در رویداد سی‌وچهارم

1402/02/28-17:37

«غرفه فاطميون» با ۵۰ عنوان كتاب در بخش ناشران خارجي و بين‌الملل سي و چهارمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران حضور دارد. اتفاق ویژه این غرفه معرفی و طریق سیر و سلوک شهداي مدافع حرم و دفاع‌مقدس تيپ فاطميون افغانستان است.

اسماعيل عليزاده؛ مسئول غرفه فاطميون به ستاد خبري سي و چهارمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران گفت: يك گروه از دانشجويان افغانستاني دور هم جمع شدند و با تشكيل انجمن دانشجويان افغانستاني به‌صورت خودجوش تصميم گرفتند شخصيت، زندگي، راه و رسم و‌منش شهداي مظلوم و گمنام افغانستاني را از طريق نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران به مردم ايران بشناسانند. حاصل تلاش آنها غرفه‌اي شد به نام فاطميون كه در فضايي به وسعت ۲۲‌متر در بخش ناشران خارجي و بين‌الملل قرار دارد. 

وي افزود: هدف اصلي ما در اين غرفه، معرفي نام شهداي مدافع حرم و دفاع‌مقدس تيپ فاطميون افغانستاني است. اين غرفه امسال براي نخستين بار در نمايشگاه كتاب سي و چهارم داير شده است. در هفتمين روز از برگزاري نمايشگاه كتاب، مردم به‌ويژه نسل جوان استقبال خوبي داشتند و از غرفه فاطميون و كتاب‌هاي شهداي افغانستاني ديدن كردند. كتاب‌ها فقط براي نمايش است و بازديدكنندگان مي‌توانند با يادداشتِ اطلاعات، كتاب مورد علاقه خود را پس از پايان نمايشگاه از كتابفروشي‌ها تهيه كنند. 

عليزاده ادامه داد: همه كتاب‌هاي ارائه شده در اين غرفه شامل رمان و شعر از نويسندگان افغانستاني و زندگي‌نامه شهداي تيپ فاطميون است كه مهم‌ترين و شاخص‌ترين كتاب به نام «خاتون و قوماندان» است كه مريم قربان‌زاده، نويسنده كتاب زندگي شهيد عليرضا توسلي، فرمانده لشكر فاطميون معروف به ابوحامد را از زبان همسرش‌ام النبين حسيني به رشته تحرير درآورده است. 

وي درباره كتاب «خاتون و قوماندان» توضيح داد: قوماندان به زبان افغانستاني است و به معني فرمانده است. شهيد عليرضا توسلي معروف به ابوحامد، يكم مهر ۱۳۴۱ در افغانستان به دنيا آمد و نهم اسفند ۱۳۹۳ در شهر درعاي سوريه، شهيد شد. او فرمانده و بنيانگذار لشكر فاطميون بود. تمام زندگي‌‌اش را رزمنده بود و در جبهه‌‌ها جنگيد. با شروع جنگ ايران و عراق به كردستان رفته و بيش از يك سال در آن منطقه حضور داشت. وقتي جنگ ايران و عراق به پايان رسيد، براي جنگ با ارتش شوروي به افغانستان رفت و دوباره در سال ۱۳۷۴، زماني كه نيروهاي طالبان در افغانستان روي كارآمده بودند، دوباره به افغانستان رفت. در اين ميان با‌ام البنين ازدواج كرد. اين ازدواج يك پسر به نام حامد و دو دختر براي آنها به امغان آورد. وقتي بحران سوريه آغاز شد، او در تاريخ ۲۲ ارديبهشت ماه ۱۳۹۲ راهي سوريه شد و يك سال بعد در نبرد با جبهه النصره شهيد شد. آرامگاه او در مشهد است. 

مسئول غرفه فاطميون به بيان جمله‌اي از شهيد عليرضا توسلي، معروف به ابوحامد، فرمانده لشگر فاطميون افغانستان اشاره كرد و گفت: جمله‌اي از زبان شهيد در اين كتاب آمده است كه براي بازديدكنندگان نمايشگاه كتاب تهران بسيار تأثير‌گذار بود. جمله‌اي كه در اين كتاب خيلي شاخص است و از زبان شهيد عليرضا توسلي بيان شده اين است كه شهيد به مردم پيام مي‌دهد ما در جبهه مي‌جنگيم، جنگ اول با خودمان است تا هواي نفس را بكشيم و از تعلقات دنيا دل بكنيم. جنگ دوم با مزدوران اسرائيل و آمريكاست. جنگ سوم در شهر و كوچه و خانه‌هايمان است كه به مردم ثابت كنيم ما برحقيم و براي خدا مي‌رويم. تأكيد اين فرمانده شهيد اين است كه قسمت سوم جنگ سخت‌تر است. 

وي يادآوري كرد: غرفه فاطميون در رواق شرقي در بخش ناشران خارجي و بين‌الملل واقع شده است و هر روز در سي و چهارمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران پذيراي هزاران بازديد‌كننده است. 

سي‌وچهارمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران از ۲۰ ارديبهشت آغاز به كار كرده و تا ۳۰ ارديبهشت‌ ۱۴۰۲ در مصلاي امام خميني(ره) و همزمان به‌صورت مجازي در ketab.ir ادامه دارد. 

 

 

به ما بپیوندید: