معاون اول رئیس‌جمهور در نشست با ناشران بزرگ کشور:

کارخانه جديد توليد کاغذ در کشور با ظرفيت ۲۵۰ هزار تن در حال احداث است

1402/02/29-09:25

محمد مخبر با حضور در مصلی امام خمینی(ره) و بازدید از سی‌چهارمين نمايشگاه بين‌المللی کتاب تهران در نشست با ناشران بزرگ کشور در جریان آخرین وضعیت حوزه چاپ و نشر قرار گرفت و از کارخانه جديد و در حال احداث توليد کاغذ در کشور با ظرفيت ۲۵۰ هزار تن سخن گفت.

به گزارش ستاد خبری سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، محمد مخبر؛ معاون اول رئیس‌جمهور، عصر پنج‌شنبه (بیست‌وهشتم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲) همزمان با نهمین روز نمایشگاه کتاب سی‌وچهارم ضمن بازدید از برخی سالن‌های این نمایشگاه، از تعدادی غرفه‌ها دیدن کرد و به گفت‌وگو با ناشران و فعالان حوزه کتاب و همچنین مراجعه‌کنندگان پرداخت.

وی در ادامه و پس از بازدید از سالن و غرفه‌های مختلف این نمايشگاه در نشستی با جمعی از ناشران بزرگ کشور از نزديک در جريان مشکلات و چالش‌های آن‌ها قرار گرفت.

معاون اول رئیس جمهور در این نشست با تاكيد بر اينكه بسياری از مسائل و مشكلات اقتصادی كشور ريشه فرهنگی دارد، گفت: ترویج روحيه تلاش، مجاهدت و فعاليت اقتصادی در بین نسل جوان نياز به فرهنگ‌سازی و تلاش قشر فرهنگی و ناشران دارد.

او با تاکید بر اینکه کتاب، نشر و انتشارات یکی از پايه‌های اصلی و پیشران پیشرفت کشور است به استقبال خوب ناشران و مردم از این دوره نمایشگاه اشاره کرد و افزود: در سال‌های گذشته رشد كتاب‌های الكترونيک و مجازی در سطح كشور افزايش زيادی داشته اما مطالعه كتاب به صورت سنتی و حضور مردم در نمایشگاه‌های اینچنینی همواره جايگاه خود را بين علاقه‌مندان به كتاب و كتابخوانی حفظ كرده است.

معاون اول رئیس جمهور در این جلسه که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز حضور داشت به تلاش‌های دولت برای حل مشكل كاغذ ناشران كتاب و مطبوعات اشاره و تاكيد كرد: از ابتدای روی كار آمدن دولت سيزدهم مصمم به حل مشكلات كاغذ در كشور بوديم كه با بازسازی و ارائه تسهيلات به كارخانه‌های توليد كاغذ و همچنين اتخاذ تصميمات برای ساخت كارخانه‌های جديد تلاش شد تا مشكل كاغذ در كشور به‌تدریج کاهش یافته و در برنامه‌ای زمان‌بندی‌شده حل شود.

مخبر با اشاره به ساخت يک كارخانه جديد كاغذ با ظرفيت ۲۵۰هزار تن در دولت سيزدهم افزود: با خريداری تجهيزات و زيرساخت‌های لازم، ساخت اين كارخانه پيشرفت ۴۰ درصدی داشت كه در صورت راه‌اندازی می‌تواند كاغذهای بازیافتی را نیز با تكنولوژی روز دنيا به كاغذ مناسب برای صنعت نشر تبديل کند.

معاون اول رئيس جمهور همچنین مطرح كرد: در كنار ساخت كارخانه‌های جديد به دنبال اختصاص زمين برای كشت درختان مخصوص توليد كاغذ نیز هستيم تا برای تولید محصولات کاغذی نیاز به قطع درختان موجود نباشد.

وی تاكيد كرد: با برنامه‌ريزی‌ها و اقدامات دولت ظرف سه سال آينده به مرحله‌ای از فراوانی و كاهش بهای تمام شده كاغذ خواهيم رسيد كه دغدغه‌ای در اين زمينه در كشور وجود نداشته باشد اما تا زمان رسيدن به اين هدف بايد واردات كاغذ با قيمت مناسب انجام شده و دست دلالان و سوداگران از این بازار قطع شود.

مخبر بر ضرورت ايجاد يک تشكيلات حقوقی و قانونی مختص ناشران كشور تاكيد كرد و گفت: دولت آمادگی کامل دارد تا به فعالان صنعت نشر برای ايجاد يک اتحاديه يا تشكيلات قانونی نشر كمک کند و همچنين بسياری از ناشران كشور می توانند سهامدار برخی كارخانجات توليد كاغذ كنونی يا در دست ساخت در كشور شوند.

معاون اول رئيس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهميت نهضت ترجمه در كشور اضافه كرد: در حال حاضر كشور به لحاظ ترجمه آسيب‌پذير است و در ترجمه كتب تخصصی يا عمومی دچار مشكل هستيم كه این نهضت می‌تواند علاوه بر ترویج فرهنگی آثار ايرانی، در زمينه ترجمه كتب مفيد خارجی پايه‌گذار نهضتی جديد در عرصه علمی و فرهنگی كشور شود.

گفتنی است در اين نشست برخی از ناشران و فعالان صنعت نشر درخواست‌ها، مشكلات و نظرات خود را در زمينه‌های مالياتی، حمايت از حقوق مالكيت فكری، ايجاد يک تشكيلات فرهنگی برای ناشران، کمک به جامعه زنان ناشر و تاكيد بر خودکفایی كاغذ بیان کرده و از اراده جدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اين زمينه تقدير كردند.

سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۲۰ اردیبهشت آغاز به‌کار کرده و تا ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ در مصلی امام خمینی (ره) و همزمان به‌صورت مجازی در ketab.ir ادامه دارد.

به ما بپیوندید: