در کارگاه «طراحی جلد کتاب؛ از رویا تا واقعیت» بیان شد؛

صرف خواندن کتاب کسی را گرافیست نمی‌کند

1402/02/29-12:48

احسان جعفرپیشه گرافیست معتقد است: با صرف خواندن کتاب نمی‌شود، گرافیست شد و علاقه‌مندان به انجام کار گرافیکی باید در کنار مطالعه کتاب‌های آموزش گرافیک در کارگاه‌ها شرکت کنند.

به گزارش ستاد خبری سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، همزمان با هشتمین روز نمایشگاه کتاب، غرفه کتاب‌آرا کارگاه «طراحی جلد کتاب؛ از رویا تا واقعیت» را چهارشنبه(بیست‌وهفتم اردیبهشت‌ماه) با حضور احسان جعفرپیشه گرافیست برگزار کرد.

احسان جعفرپیشه گرافیست در ابتدا گفت: بعضی دوستان از من می‌خواهند که برای آموختن گرافیک یک کتاب به آن‌ها معرفی کنم اما من ندیدیم و نشنیدم که کسی بتواند با خواندن کتاب گرافیست شود. علاقه‌مندان به انجام کار گرافیکی باید در کنار مطالعه کتاب‌های آموزش گرافیک در کارگاه‌ها شرکت کنند.

او افزود: خیلی قبل‌تر کتاب‌ها و جلدهایشان روی چوب کار می‌شدند و اخیرا ناشری با ابتکار کتاب چوبی چاپ و منتشر کرد. ما با مرور تاریخ صنعت چاپ و نشر متوجه می‌شویم که در دورانی جلد کتاب‌ها با چرم ساخته می‌شدند، بعدها از پارچه‌های قلمکاری‌شده و تر‌مه برای تولید جلد کتاب‌ها استفاده کردند و ناصرالدین شاه دستگاه‌های چاپ را به کشورمان آورد.

این گرافیست بیان کرد: اولین استودیوی شخصی گرافیک سال ۱۳۲۰به همت محمد بهرامی در ایران شروع به کار کرد. بهرامی چاپ سیلک انجام می‌داد و تکنیک ‌هاشور را روی کارهایش پیاده می‌کرد. کمی که در تاریخ جلو بیاییم، متوجه می‌شویم که کتاب‌ها در دوران انقلاب اسلامی و جنگ بدون هیچ کار گرافیکی منتشر و چاپ می‌شدند و سریعا در دسترس مردم قرار می‌گرفتند. کار گرافیک روی جلد کتاب بعد از جنگ دوباره رونق گرفت.

او گفت: ما قبل از اینکه وارد کار طراحی جلد شویم، باید فایل استاندارد طراحی جلد کتاب را داشته باشیم و نوع چاپ، طرح و رنگ کارمان را مشخص کنیم. ما برای آماده‌سازی فایل استاندارد طراحی جلد کتاب باید قطع کتاب را بدانیم. کتاب یک سطح صاف مثل پوستر نیست، یک حجم سه‌بعدی است.

جعفر پیشه به علاقه‌مندان به هنر گرافیک پیشنهاد کرد: در جریان بازدید از سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران مشق بصری کنند و با ناشران ارتباط برقرار کنند تا بتوانند در حین آموختن اصول کار گرافیکی، سفارش طراحی روی جلد کتاب بگیرند.

ناشران سمت كارهاي طلاكوب نمي‌روند
احسان جعفرپيشه در ادامه ضمن آموزش مراحل مختلف طراحي جلد كتاب به تعدادي از بازديدكنندگان سي‌وچهارمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران كه علاقه‌مند به هنر گرافيك بودند، گفت: هم‌اكنون برخي از ناشران به گرافيست‌ها و طراحان روي جلد كتاب مي‌گويند طرح روي همه كتاب‌ها را تصويري كار كنيد، زيرا كتاب‌هايي كه طرح جلد تصويري دارند، پر فروش‌تر هستند. كار روي طرح جلد تصويري زماني سخت مي‌شود كه متن كتاب به زمان زندگي ائمه‌اطهار(ع) ارتباط داشته باشد. اکنون دیگر ناشران سمت كارهاي طلاكوب نمي‌روند. 

سي‌وچهارمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران از ۲۰ ارديبهشت آغاز به ‌كار كرده و تا ۳۰ ارديبهشت‌ ۱۴۰۲ در مصلاي امام خميني(ره) و همزمان به‌صورت مجازي در ketab.ir ادامه دارد.

به ما بپیوندید: