رونمایی از کتاب «سر به هوا» در دهمین روز نمایشگاه کتاب سی‌وچهارم؛

«سر به هوا» روایت زندگی شهید خلبان عباس اکبری است

1402/02/30-13:52

سید میثم موسویان در نشست رونمایی از کتاب «سر به هوا» همزمان با دهمین روز نمایشگاه کتاب سی‌وچهارم گفت: نویسنده کتاب هیچ اغراقی در نشان دادن شخصیت داستان نداشته و شهید آن طور که بوده روایت شده است.

به گزارش ستاد خبری سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، رونمایی از کتاب «سر به هوا» جمعه (بیست‌ونهم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲) در کوشک کتاب و با حضور خانواده شهید خلبان عباس اکبری، اکرم الف‌خانی، نویسنده کتاب، سید میثم موسویان، منتقد و فرماندهان سابق نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.

اکرم الف‌خانی درباره نگارش کتاب گفت: این سوژه اولین‌ بار توسط سید امیر طباطبایی، کارگردان و فیلمنامه‌نویس به من پیشنهاد شد. قرار شد او مستند شهید عباس اکبری را بسازد؛ من هم در کنارشان به تولید کتاب بپردازم.

وی با بیان اینکه آن زمان چند سوژه به من پیشنهاد شد و من بنا به ارادتی که به حضرت عباس (ع) داشتم، اسم شهید عباس اکبری را انتخاب کردم، افزود: در جریان کتاب هم متوجه شدم، دلیل انتخاب نام عباس چیست. چون مادر این شهید او را عباس سوم صدا می‌زد. از آنجا که سوژه کتاب درباره پرواز و خلبانی است و پرواز برای نوجوانان و جوانان جذابیت دارد بستر خوبی برای پرداخت داستان است.

نویسنده کتاب «سر به هوا» با اشاره به اینکه برای این سوژه با بیش از چهل نفر گفت‌وگو صورت گرفت، گفت: فکر می‌کنم برای اولین ‌بار خانم زهره شریعتی، نویسنده خاطراتی را جمع‌آوری کرد. به من گفت این خاطرات را بخوان و براساس آن کتاب را بنویس. من این خاطرات را خواندم، اما نتوانستم شخصیت قصه را با خواندن آن خاطرات پیاده کنم.

الف‌خانی گفت: باید برای نوشتن داستان، زیست زنده‌ای در من شکل می‌گرفت. به همین دلیل اعلام کردم که حاضرم با همه گفت‌وگو کنم. هرچند می‌گفتند کار سختی است و واقعاً هم کار سختی بود. موانع زیادی وجود داشت. علاوه‌بر خانواده خلبان عباس اکبری فرماندهان نیروی هوایی ارتش خیلی با من همکاری کردند.

سید میثم موسویان نیز درباره کتاب «سر به هوا» گفت: کار کردن درباره موضوعات شهدا سختی‌های بسیار زیادی دارد. یعنی باید دغدغه نویسنده درباره خلق شخصیت مطابق با واقعیت باشد. او باید در محضر خدا پاسخگوی شهید باشد. وقتی من از یک نابغه بزرگ دم می‌زنم، اگر نتوانم از عهده این قهرمان ملی بربیایم، اول مدیون آن شهید هستم.

موسویان ادامه داد: سال‌هاست که از شهادت فرد گذشته است. نگاه کنید چند سال از دوران بچگی شهید سپری شده است. خاطره‌ها آرام‌آرام از ذهن بازماندگان رنگ می‌بازد. آنچه در این کتاب می‌بینیم، هوشمندی‌های زیرکانه‌ای است که به مدد شهید اتفاق افتاده است.

این منتقد افزود: آنچه در این کتاب می‌بینیم آن است که چند خانواده شهید در قم حضور دارند که آن‌ها به‌گونه‌ای با حضرت عباس (ع) مرتبطند. در واقع، شهدای خلبان قم به آقا حضرت عباس (ع) معروفند. نکته دیگری که نویسنده به‌صورت هوشمندانه به آن پرداخته، تاثیر بچگی یک انسان است. از لحاظ روانشناسی سال‌های اول زندگی انسان، ادامه مسیر‌های آینده خواهد بود.

وی با بیان اینکه نویسنده در کتاب «سر به هوا» هیچ اغراقی در نشان دادن شخصیت نداشته، گفت: در این کتاب شهید آن‌طور که بوده روایت شده است. من از خواندن کتاب لذت بردم.

در ادامه مراسم از افسانه فروتن‌راد، همسر شهید خلبان عباس اکبری دعوت شد، تا درباره همسرش صحبت کند. او گفت: سال ۱۳۶۰ بود که با عباس اکبری آشنا شدم. با این حال، مادرم اصرار داشت که به خلبان دختر ندهد. مادرم خطاب به همسرم می‌گفت شغلت خطرناک است. خلاصه قسمت شد ازدواج کنیم و دو یادگار از او به نام‌های آرمان و آرزو به‌جا ماندند.

سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۲۰ اردیبهشت آغاز به‌‌کار کرده و تا ۳۰ اردیبهشت‌ ۱۴۰۲ در مصلی امام خمینی (ره) و همزمان به‌صورت مجازی در ketab.ir ادامه دارد.

به ما بپیوندید: