
استفاده از ابزارهای نوین دریچهای برای بیان ادبیات دفاع مقدس
1402/02/30-17:38
علیرضا زالی؛ رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشار به این که استفاده از ابزارهای نوین دریچهای برای بیان ادبیات دفاع مقدس است گفت: باید به نیاز نسل جوان در زمینه دفاع مقدس توجه کنیم.
به گزارش ستاد خبری سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، مراسم رونمایی از چهار کتاب «گمنام در قلهها»، «شکم خالی، کتک سیر»، «همپای ستارهها» و «مهاجر چاشم» با حضور حجت الاسلام والمسلمین یوسفعلی شُکری، نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران، سید محمدصادق هاشمی، معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران و علیرضا زالی، رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی صبح شنبه (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲) در سرای «کوشک کتاب» سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برگزار شد.
بیان دقیقترین حالات زندگی انسان در قرآن
حجت الاسلام والمسلمین یوسفعلی شکری، نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: اگر به آیات قرآن کریم بنگریم، همه آیاتی که با حروف مقطعه آغاز میشود از کتاب سخن میگویند. دقیقترین حالات زندگی، چه فردی و چه اجتماعی، در قرآن کریم بیان شده است.
وی با بیان اینکه خاطرات باید بدون جعل و انحراف باشد افزود: کتابهای خاطرات باید منبع بزرگی از دانایی شود تا بماند. خداوند قرآن کریم را با اقرا آغاز میکند و این نشان میدهد نوشتن چه عظمتی دارد. نشر دادن کتاب بسیار مهم است؛ کتابها باید نوشته و نشر داده شود تا آگاهی گسترش یابد.
سید محمدصادق هاشمی، معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران با تجلیل از برگزارکنندگان سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: یکی از ماموریتهای معاونت فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران نشر کتاب و محصولات فرهنگی است. این نشر امسال با ۱۸۳ عنوان کتاب در نمایشگاه حضور یافت که چهل عنوان آن تازههای نشر است.
وی ادامه داد: با برنامههای صورتگرفته امیدواریم شاهد ارتقا کیفیت و کمیت در این آثار باشیم. فرمایش مقام معظم رهبری (مدظله العالی) این است که تولیدات هنری براساس کتاب باشد و ما تلاش میکنیم که این تولیدات با استقبال مردم مواجه شود.
نگارش خاطرات، بخش مهمی از ادبیات دفاع مقدس
علیرضا زالی، رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، استفاده از ابزارهای نوین را دریچهای برای بیان ادبیات دفاع مقدس دانست و گفت: امروز باید به نیاز نسل جوان در زمینه دفاع مقدس توجه کنیم. بهره جستن از ابزارهای بدیع و ظرفیتهای ادبی، دریچه نوینی را برای بازخوانی فرهنگ دفاع مقدس فراهم کرده است. بخش مهمی از ادبیات دفاع مقدس نگارش خاطرات آن است و امروز شاهد انتشار آثاری از نویسندگان خوشقریحه هستیم.
اوج هیجان و عاطفه در کتاب «گمنام در قلهها»
علیرضا زالی درباره کتاب «گمنام در قلهها» توضیح داد: «گمنام در قلهها» اثر پرویز پروانی، برشی تحلیلی از بعضی خاطرات شهید احمدرضا احدی است؛ در فضایی متفاوت از خاطرهنویسی. شهید احدی فرزند برومند ملایر بود. نویسنده در کتاب به تحلیل ریشهای رفتارها و تصمیمات این شهید والامقام، که نفر اول کنکور پزشکی سال ۱۳۶۴ بوده است، میپردازد. حمیدرضا احدی (برادر شهید) که بازگوکننده خاطرات شخصی خود با شهید احدی است، در این کتاب خاطراتی منحصربهفرد را برای نگارش در اختیار نویسنده قرار داده. همچنین در این کتاب نویسنده چند دستنوشته از شهید احدی را در لابهلای نوشتار خود با ذکر منبع آورده که به جذابیت کتاب افزوده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان کرد: ما در کتاب اوج هیجان و عاطفه را میبینیم. نجوای عارفانه شهید با قله «کلهقندی» را میبینیم که در آستانه شهادت با این قله وداع میکند. نویسنده همچنین به تحلیل شخصیت شهید احدی پرداخته است و در عین حال، اشارهای میکند به خاطرات شهید و دلنوشتههای او.
زالی افزود: شهید احدی دانشجوی دانشکده علوم پزشکی شهید بهشتی بود، اما چهارده بار در جبهه حضور داشت و در عملیات کربلای پنج به شهادت رسید. سالیان متمادی از شهادت شهید احدی گذشته، ولی پژواک حضور او در صحن دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی میدرخشد.
در این مراسم از نویسندگان کتابهای «گمنام در قلهها»، «شکم خالی، کتک سیر»، «همپای ستارهها»، «فتحالمبین» و «مهاجر چاشم» تجلیل شد.
سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران که از ۲۰ اردیبهشت در مصلی امام خمینی (ره) و همزمان بهصورت مجازی در ketab.ir آغاز شد، امروز شنبه (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲) بهکار خود پایان میدهد.