در سي‌وچهارمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران؛

كتاب «پرواز هواپيمايي ۳۱۲» رونمايي شد/ اثری که به ورطه تک‌گویی نیفتاد

1402/02/30-22:05

كتاب«پرواز هواپيمايي ۳۱۲» در سي‌وچهارمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران رونمايي شد. 

به گزارش ستاد خبري سي‌وچهارمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران، كتاب «پرواز هواپيمايي ۳۱۲» نوشته فريدون كامران (شنبه سی‌ام ارديبهشت‌ماه ۱۴۰۲) با حضور فريدون كامران، نويسنده كتاب و مدير انتشارات «استاديار» و اميد بهشتي، شاعر و منتقد در سراي اهل قلم سالن ناشران كودك و نوجوان رونمايي شد. 


در اين نشست اميد بهشتي با بيان اينكه مطالعه اَشكال متفاوتي دارد، گفت: ساده‌ترين شكل آن مطالعه براي يادگيري است. شكل ديگر، مطالعه ارجاعي است كه در حين آن به كتاب‌هاي ديگر مراجعه مي‌شود. همچنين مطالعه از سر رنج، نوع ديگري از مطالعه است كه در خانم‌ها زياد ديده مي‌شود. برخي از خانم‌ها رمان‌هاي مفصل را زياد مطالعه مي‌كنند اما اين مطالعه از سر رنج است چون بسياري از آنها صرفاً مي‌خوانند تا فراموش كنند. البته اين شيوه‌اي بسيار شايسته براي فاصله گرفتن از اين جهان است. اما يكي از بهترين انواع مطالعه، مطالعه از سر لذت است. لذت كيفيتي دارد كه يادگيري، بهبود حافظه و رفع غم و اندوه را تضمين مي‌كند. 


بهشتي با اشاره به كتاب «پرواز هواپيمايي ۳۱۲» گفت: اين كتاب، يك خودزندگينامه است و مربوط به سفر نويسنده به فرانسه در سال ۵۸ است. خوشبختانه اين كتاب به ورطه تك‌گويي نيفتاده و از يك متن گزارشي ساده و صريح برخوردار است. 


وي اضافه كرد: آقاي كامران در طول سفر خود سوار قطار مي‌شوند و اتفاقات جالبي در اين اثنا رخ مي‌دهد كه در كتاب به آنها اشاره شده است. فكر مي‌كنم اگر كسي يك ماه به سفرهاي خارجي برود، قطعاً نگاهش نسبت به دنيا تا حد زيادي تغيير مي‌كند. دنياديدگي سعه صدري به انسان مي‌دهد كه كتابخانه‌هاي بزرگ جهان نمي‌توانند بدهند. 


بهشتي با بيان اينكه هر انساني سه نفر است، گفت: فرد يك چهره‌اش را به دوستان و آشنايان نشان مي‌دهد، يك چهره را به خانواده نشان مي‌دهد و منِ سومي دارد كه از همه پنهان مي‌كند. وقتي كسي دست به قلم مي‌شود ناخواسته منِ سوم خود را تا حدي آشكار مي‌كند. آقاي كامران در بخش‌هاي زيادي از اين كتاب، منِ سوم خود را پنهان نكرده است. 


وی اضافه کرد: دختر نابينايي در كتاب است كه آقاي كامران در خيابان مي‌بيند و با او گفت‌وگو مي‌كند. اين دختر روشندل است و اين فراز از كتاب مي‌توانست بسيار جذاب باشد اما متأسفانه آقاي كامران اين بخش را زياد ادامه نمي‌دهد. 


در ادامه نشست، فريدون كامران با اشاره به اينكه اگر بخواهم ابعاد مختلف كتاب «پرواز هواپيمايي ۳۱۲» را توضيح دهم بسيار مفصل‌تر از خود كتاب مي‌شود گفت: اما به‌طور خلاصه و كلي مي‌توان هفت جنبه براي كتاب قائل شد كه شامل جنبه احساسي، درد غربت و تنهايي، تعامل و تقابل فرهنگ‌ها، ترس، هيجان، خشم؛ تشويش و اضطراب، چالش‌هاي كار و معيشت، چالش‌هاي درسي و تحصيلي و درنهايت جنبه به كارگيري استعاره‌هاي ادبي مي‌شود. 


نويسنده كتاب «پرواز هواپيمايي ۳۱۲» درخصوص جنبه احساسي كتاب اشاره کرد: يكي از خوانندگان كتاب در شبكه‌اي مجازي نوشته بود: اين كتاب دست مخاطب را مي‌گيرد تا با او در كوچه‌هاي غربت قدم بزند. همچنين نوشته بود اين كتاب مملو از احساسات مختلفي چون شادي، غم، خشم، هيجان و... است. فكر مي‌كنم جملات ايشان، تا حدودي جنبه احساسي كتاب را توضيح دهد. 


وي يادآوري كرد: اين كتاب مناسب گروه سني بزرگسال است اما چون بخشي از حوزه‌كاري انتشارات «استاديار» به انتشار كتاب‌هاي كودك اختصاص يافته است، جلسه در سراي ناشران كودك و نوجوان برگزار شد. 


در ادامه اين نشست، ضمن رونمايي از كتاب «پرواز هواپيمايي ۳۱۲» بخش‌هايي از آن توسط فريدون كامران روخواني شد. 

 

سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از بیستم تا سی‌ام اردیبهشت ۱۴۰۲ در مصلی امام خمینی (ره) و همزمان به‌صورت مجازی در ketab.ir برپا شد.

به ما بپیوندید: