در نشست هم‌اندیشی ناشران دفاع مقدس مطرح شد؛

ادبیات دفاع مقدس را مردم پیش بردند

1403/02/21-10:53

در نشست هم‌اندیشی ناشران دفاع مقدس، بر نقش مردم در ادبیات حوزه دفاع مقدس تاکید شد و این نکته مهم که دفاع مقدس بدون کمک مردم شکل واقعی به خود نمی‌گرفت.

به گزارش ستاد خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، امیر شهریار امینیان، نویسنده و ناشر حوزه دفاع مقدس در دومین روز از نمایشگاه کتاب تهران، در نشست هم‌اندیشی ناشران دفاع مقدس که در «گوشه نقد» برگزارشد، گفت: لزوما چاپ کتاب با شمارگان پایین نقطه ضعف نیست، چراکه گاهی چاپ چنین کتاب‌هایی برای شناخت بازار هدف و مخاطب است تا کتاب مورد نظر جایگاه خودش را پیدا کند. 

وی با بیان اینکه برخی ناشران به‌طور تخصصی در حوزه دفاع مقدس کار می‌کنند و برخی دیگر موردی یک یا چند اثر در این حوزه منتشر کرده‌اند، ادامه داد: مجمع ناشران دفاع مقدس برای تفکیک این ناشران برنامه‌هایی چون تعریف عضویت، مانند عضو پیوسته و دائم و اعضای با امتیازات محدودتر دارد. در واقع مجمع کسانی را که ۱۰۰ درصد در حوزه دفاع مقدس کتاب منتشر می‌کنند در اولویت قرار می‌دهد و همکاری با این ناشران در اولویت ما قرار دارد. 

در ادامه این نشست، حسن کریم‌پور از ناشران حوزه دفاع مقدس گفت: تعدد در حوزه نشر به توسعه سطح دسترسی و سطح پوشش محتوایی کمک می‌کند و موضوعات مختلف دفاع مقدس در سطح وسیع‌تری گسترش پیدا می‌کند. 

وی افزود: با توجه به ظرفیت‌های فرهنگی دفاع مقدس و تاکید مقام معظم رهبری بر حوزه دفاع مقدس، بیش از هزاران سوژه و محتوا در این حوزه وجود دارد که با کمبود تعداد ناشران فعال دفاع مقدس مواجه هستیم. البته سنجه ما تعداد ناشر نیست، بلکه فعالیت ناشر مهم است تا فعالیت‌های این حوزه برای نسل آتی موثر باشد و به آیندگان منتقل شود. 

این ناشر حوزه دفاع مقدس ادامه داد: در ساخت‌های اجرایی به‌خصوص در حوزه فرهنگی دفاع مقدس قوانین و تشکلات مهم است. چون تشکلات بازوهای تصمیم‌ساز، برنامه‌ساز، توسعه‌دهنده و سطح‌دهنده در جریان فرهنگ دفاع مقدس هستند که در این زمینه هنوز دچار ضعف هستیم و تشکلی به‌عنوان گفتمان فرهنگ شکل نگرفته است. همچنین دغدغه اصلی من موضوع کتاب و کتابخوانی و به‌طور کلی، انجام کار‌های فرهنگی بود.

در واقع با حضور در مراکز فرهنگی مختلف، در عرصه دفاع مقدس هم فعالیت‌هایی را آغاز کردم. معتقدم که ناشر باید سهم خود را در حوزه تولید فکر معین کند و از واسط میانی نویسنده، مخاطب و موزع بیرون بیاید و تا این اتفاق نیفتد، ناشر نمی‌تواند نقش موثری داشته باشد. البته نباید فراموش کرد که ادبیات دفاع مقدس را مردم پیش بردند.

 در ادامه نشست، رحیم مخدومی، نویسنده و ناشر حوزه دفاع مقدس گفت: ناشران حوزه دفاع مقدس طی هشت سال در شهرستان‌ها، استان‌ها، روستاها و خانواده‌ها به این حوزه پرداخته‌اند اما این مردم بوده‌اند که ادبیات دفاع مقدس را پیش بردند و اگر مردم نبودند شاید وضعیت به شکل دیگری قرار می‌گرفت.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

به ما بپیوندید: