بانوی صدای دوبله ایران گفت:

بخش کودک و نوجوان نمایشگاه کتاب تهران از همه بخش‌ها جذاب‌تر است

1403/02/22-15:52

ناهید امیریان، بانوی صدای دوبله ایران با تاکید براینکه در نمایشگاه کتاب، باید اولویت هدایت کودک و نوجوان به‌سمت کتاب خوب باشد، گفت: بخش کودک و نوجوان نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از همه بخش‌ها جذاب‌تر بود.

ناهید امیریان، بانوی صدای دوبله ایران در گفت‌وگو با ستاد خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: انس با کتاب یکی از مهم‌ترین افتخاراتی است که طی بیش از ۴۰ سال همکاری با بزرگان فرهنگ و هنر کشورمان در رادیو به دست آورده‌ام.

او تجارب گویندگی خود در مجموعه نوارقصه‌ها را فعالیتی در راستای ترویج کتاب و کتابخوانی دانست و عنوان کرد: من تجربه گویندگی نوارقصه را از سال‌های دور دارم.

امیریان با اشاره به اینکه در نوار کاست، قصه‌ها و داستان‌های پینوکیو را به‌صورت سریال ضبط می‌کردیم، ادامه داد: بخش دیگر کار ما ضبط قصه‌های موزیکال بود که مورد استقبال بچه‌ها قرار می‌گرفت و موجب می‌شد بچه‌ها این شخصیت‌ها را در کتاب‌ها دنبال کنند.

چیزهای زیادی آموختم

بانوی صدای دوبله ایران با تاکید براینکه نوار قصه و کتاب کودک تجاربی است که به‌دلیل موزیکال بودن خیلی مورد استقبال قرار می‌گرفت، گفت: شخصا به خاطر همکاری در این مجموعه‌ها بسیار آموختم و البته استقبال مردم بهترین و جذاب‌ترین بخشی بود که همیشه موجب دلگرمی ما می‌شد.

امیریان که بخش کودک و نوجوان سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را جذاب‌ترین بخش آن عنوان کرد، درباره راه‌کارهای ترغیب بچه‌ها به کتاب گفت: کتاب صوتی و داستان‌های موزیکال به‌‌دلیل اینکه همراه با صدا و هیجان است، برای کودک جذاب‌تر است و می‌تواند آنها را به‌سمت کتاب بکشاند و یادگیری را راحت ‌کند.

او معتقد است که ناشران کودک باید از شیوه‌های مختلف استفاده کنند و ابتکارات را با تعامل با بچه‌ها پیدا کنند.

ایجاد علاقه در کودکان برای نویسندگی

این گوینده در پاسخ به اینکه خانواده‌ها چه روش‌هایی را برای کتابخوانی دنبال کنند، گفت: خانواده‌ها برای اینکه بتوانند بچه‌ها را به کتابخوانی تشویق کنند باید حتما در بلندخوانی کتاب، خودشان را در قالب یکی از شخصیت‌های کتاب قرار دهند و شرایطی را فراهم کنند که بچه‌ها هم در یک فرایند تعاملی قرار گیرند.

به گفته امیریان، این موضوع باعث می‌شود بچه‌ها بتوانند فرهنگ ملی و دینی خودشان را یاد بگیرند و حتی منجر به این اتفاق شود که آنها به نویسندگی علاقه‌مند شوند.

او گفت: من شخصا سعی می‌کنم هرگاه در جمع بچه‌ها قرار می‌گیرم حتما برایشان کتاب بخوانم.

این فعال فرهنگی معتقد است که بچه‌ها گوش‌دادن به کتاب را در شرایطی که لحن زیبا داشته باشد دوست دارند. پس ضروری است که متناسب با شخصیت آنها کتاب را انتخاب کنیم و بخوانیم.

کمک به شکل‌گیری شخصیت

 بانوی صدای دوبله تاکید می‌کند که خوانش کتاب به شخصیت بچه‌ها کمک می‌کند و این در دنیا یک مسئله اثبات شده است. 

به گفته امیریان، باید با کتاب سعی کنیم بچه‌ها را قدری از فضای مجازی دور کنیم.

او با بیان اینکه امسال در سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران برای اولین‌بار در بخش کودک حضور پیدا کردم، گفت: بخش کودک نمایشگاه کتاب تهران یک اتفاق خیلی خوب و زیباست و تنوع زیادی دارد؛ انتظار نداشتم به این اندازه ناشر کودک داشته باشیم و به‌ همین دلیل متعجب شدم.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

به ما بپیوندید: