سخنگو و قائم‌مقام نمایشگاه کتاب تهران مطرح کرد:

رکورد فروش ۲۰۰ میلیاردی نمایشگاه کتاب طی چهار روز/ نمایشگاه کتاب، دانشگاهی یازده روزه است

1403/02/23-18:35

سخنگو و قائم‌مقام نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ثبت فروش ۱۹۴.۰۵ میلیارد تومانی نمایشگاه طی ۴ روز نخست برگزاری (از ۱۹ تا ۲۲ اردیبهشت) خبر داد و گفت: تا ساعت ۱۵ روز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه نیز ۱۵ هزار بسته پستی سفارش کتاب توسط شرکت ملی پست، تحویل خریداران کتاب شد.

به گزارش ستاد خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، چهارمین نشست خبری روزانه علی رمضانی، قائم‌مقام و سخنگوی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران امروز شنبه (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) در سالن جلسات ستاد اجرایی برپا شد. علاوه بر علی رمضانی، سعید مجیدی، مدیر کمیته فعالیت‌های فرهنگی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نیز در نشست حضور داشت و به سوالات نمایندگان رسانه‌ها پاسخ گفت.

قائم‌‌مقام و سخنگوی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در ابتدای سخنانش از خبرنگاران برای انعکاس اخبار نمایشگاه تشکر کرد و گفت: از مردم عزیز می‌خواهم بازدید خود از نمایشگاه را به روزهای پایانی موکول نکنند.

غرفه ناشران استانی با آثاری برگرفته از فرهنگ‌های بومی

علی رمضانی به حضور ناشران از دیگر استان‌های کشور اشاره کرد و گفت: از مخاطبان نمایشگاه می‌خواهم حتما به غرفه ناشران دیگر استان‌ها سر بزنند، چراکه نوع محصولات و آثار آنها تا حدودی برگرفته از فرهنگ بومی منطقه خودشان است و جذابیت‌های خاص خود را دارند.

به گفته او، طی یک پیمایش این نتیجه به دست آمده که بسیاری از داستان‌هایی که به کتاب تبدیل شده‌اند در شهرهای مختلف کشور به وقوع پیوسته‌اند.

نمایشگاه کتاب، دانشگاهی ۱۱ روزه

رمضانی در بخش دیگری از سخنان خود نمایشگاه کتاب را به دانشگاهی ۱۱ روزه تشبیه کرد و ادامه داد: حضور فعالان عرصه ادبیات، این دانشگاه ۱۱ روزه را ارزشمند‌تر می‌کند و غنا می‌بخشد. در نمایشگاه اتفاق‌ها و سوژه‌های بسیاری در حال وقوع است و می‌توان با توجه به آنها به لایه‌های دیگری از این اتفاق بزرگ فرهنگی کشور دست یافت.

وی همچنین بیان کرد: در غرفه جوایز، نویسندگان و فعالان ادبی برنامه‌های مستمری دارند. در غرفه یمن هم می‌توان با تاریخ و صنعت نشر این کشور آشنا شد.

۸۵ درصد بازدیدکنندگان برای خرید آمده‌اند

سخنگوی نمایشگاه کتاب درباره نظرسنجی روز چهارم نمایشگاه، گفت: مردم به پرسش «دلایل حضور شما در نمایشگاه کتاب؟» پاسخ دادند که ۸۵ درصد آنها به خرید کتاب اشاره کردند.

به گفته رمضانی، گردشگری، آشنایی با تازه‌های نشر و دیدار با پدیدآورندگان آثار از دیگر دلایل حضور مردم در روز چهارم برپایی نمایشگاه کتاب بود.

نمره ۷۴ مردم به نمایشگاه کتاب در روز چهارم برپایی

قائم‌مقام سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران همچنین عنوان کرد: در روز چهارم نمایشگاه از ۱۰۰ نمره، مردم عدد ۷۴ را برای آن ثبت کردند. وقتی در روز جمعه نمره مردم به نمایشگاه کم شده بود، ما را نگران کرد و دریافتیم در کوران جمعیت روز جمعه، خدمات‌رسانی به همه جمعیت سخت شد و کاهش چند نمره مردم ما را به فکر فرو برد تا خدماتمان بهتر و همراه با تکریم باشد.

رمضانی درباره برگزاری همزمان نمایشگاه مجازی و حضوری، گفت: اینکه برخی از هموطنان از نمایشگاه مجازی بازدید و خرید می‌کنند، کاهش جمعیت بازدیدکننده از نمایشگاه را موجب می‌شود و به همین دلیل خدمات‌رسانی به بازدیدکنندگان بهتر صورت می‌گیرد. این موضوع در بیان مردم به‌عنوان نقطه قوت نمایشگاه در نظرسنجی روز چهارم ثبت شد.

واریز مرحله اول مطالبات ناشران 

قائم‌مقام سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با اشاره به اینکه اولین مرحله واریز مطالبات ناشران نمایشگاه انجام شد، ادامه داد: از همه ناشران می‌خواهم سریع‌تر بسته‌ها را به پست تحویل دهند تا پست هم بهترین خدمات‌رسانی را داشته باشد و مردم چشم انتظار نمانند. 

به گفته رمضانی، در روزهای پایانی حجم ارسال‌ها بالا می‌رود و احتمال اختلال در ارسال کتاب‌ها وجود دارد.

تعطیلی غرفه سه ناشر متخلف

سخنگوی نمایشگاه کتاب از صدور ۱۰ رای طی روز گذشته توسط هیئت رسیدگی به تخلفات خبر داد و افزود: عرضه یک کتاب غیرمجاز متوقف شد، پنل مجازی دو ناشر نیز به مدت یک روز بسته شد، همچنین دو ناشر نیز برای سال آینده به کاهش فضای غرفه در نمایشگاه محکوم شدند، غرفه سه ناشر به مدت معلوم تعطیل شد و بقیه متخلفان تذکر با درج در پرونده گرفتند.

۵۲ میلیارد فروش در بخش مجازی 

سخنگوی نمایشگاه کتاب به آمار فروش ۹۰.۰۵ میلیاردی تومانی کتاب از مبادی رسمی تا پایان روز چهارم نمایشگاه اشاره کرد و گفت: از مبادی غیر رسمی به ارزش ۵۲ میلیارد تومان کتاب در بخش حضوری به فروش رفته است و در بخش مجازی نیز ناشران و کتابفروشان با آمار فروش ۳۵ و ۱۷ میلیاردی در مجموع تا پایان روز چهارم نمایشگاه مجازی، فروش ۵۲ میلیارد تومانی را ثبت کردند.

رمضانی با اعلام این خبر که نمایشگاه کتاب در مجموع تا پایان روز شنبه ۲۲ اردیبهشت ماه به فروش ۱۹۴.۰۵ میلیارد تومانی رسید، گفت: طی ۴ روز اول برگزاری نمایشگاه کتاب ۳۲۰ هزار نسخه در بخش مجازی در ۱۹۷ هزار بسته ارسالی برای خریداران کتاب، پست شد و تا پایان ساعت ۱۵ امروز ۱۵ هزار بسته توسط شرکت ملی پست به دست مردم رسیده و این روند سرعت خواهد یافت.

۴۰۰ نشست تا پایان نمایشگاه برگزار می‌کنیم

مدیر کمیته فعالیت‌های فرهنگی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بیان کرد: امسال برنامه‌های فرهنگی نمایشگاه همانند سال گذشته با قوت بیشتری اجرا می‌شود. 

سعید مجیدی با اشاره به اینکه نشست‌های مهمی را در سالن‌های مختلف نمایشگاه نظیر «کوشک» و «گوشه نقد» برگزار می‌کنیم، ادامه داد: تا دیروز، شنبه ۲۲ اردیبهشت در مجموع بیش از ۱۱۰ نشست در ۸ سرای نمایشگاه برپا کردیم و تا پایان نمایشگاه حدود ۴۰۰ نشست تخصصی برگزار خواهد شد.

او گفت: تجلیل و بزرگداشت چینی‌فروشان، نویسنده نامدار حوزه انقلاب اسلامی و آیت‌الله حائری‌شیرازی عالم بزرگ دینی را برگزار کردیم و یادبود استاد بلوری را نیز برگزار خواهیم کرد. 

به گفته سعیدی، معمولا در سراها، نشست‌ها از جنس نقد و رونمایی کتاب بود که نشست‌های گفت‌وگومحور و مسئله‌محور را در برنامه‌های امسال گنجاندیم.

اضافه شدن نشست‌های روایت‌نویسی

مدیر کمیته فعالیت‌های فرهنگی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، گفت: نشست‌های روایت‌نویسی به مجموعه نشست‌ها، اضافه شده و این وجه تمایز برنامه‌های امسال کمیته فرهنگی است. 

مجیدی اعلام کرد: نشان ملی و بین‌المللی کتاب کودک و نوجوان را طی روزهای آینده رونمایی می‌کنیم و حدود ۲۰ عنوان برنامه میدانی و صحنه‌ای در ۸ سرا اجرا می‌کنیم.

او همچنین از فعالیت ۱۱ غرفه فعال در حوزه کودکان با محوریت کتاب خبر داد و گفت: امسال با مشارکت دستگاه‌های مختلف مجموعه فعالیت‌های فرهنگی دیگری نیز در سرتاسر مصلی، برقرار است و نهادها و سازمان‌های مختلفی در نمایشگاه امسال برنامه‌های فرهنگی و کتاب‌محور خود را اجرا می‌کنند.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

به ما بپیوندید: