باید از سنت حسنه کتابخوانی حمایت کرد
1403/02/23-19:20
رحمتالله فیروزیپوربادی با بیان اینکه گرچه امروز فرهنگ رسانه مجازی بر موضوع نشر و کتاب سایه افکنده است، گفت: با این حال، باید از سنت حسنه کتابخوانی حمایت کرد.
به گزارش ستاد خبری سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، رحمتالله فیروزیپوربادی، نماینده مردم نطنز در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در بازدید از نمایشگاه کتاب تهران استقبال مردم از نمایشگاه را پرشور و قابل توجه ارزیابی کرد و گفت: من با فضای نمایشگاه کتاب بیگانه نیستم. در دهه۷۰ در حراست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان مشغول به کار بودم و طی ۴ سالی که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئولیت داشتم، ۱۰ روز نمایشگاه را به تهران میآمدیم و اینجا مستقر میشدیم.
وی با اشاره به اینکه در مسیر ورود به نمایشگاه کتاب جمعیت زیادی از بازدیدکنندگان را مشاهده کرده است، ادامه داد: نمایشگاه کتاب اتفاق خوبی است که مردم را با تازههای نشر آشنا میکند. باید فرهنگ کتاب و کتابخوانی را در کشور تقویت کنیم.
فیروزیپوربادی با بیان اینکه گرچه امروز فرهنگ رسانه مجازی بر موضوع نشر و کتاب سایه افکنده است، گفت: با این حال، باید از سنت حسنه کتابخوانی حمایت کرد.
وضعیت بهتر شده
این نماینده مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به کیفیت برگزاری نمایشگاه کتاب تهران اشاره کرد و ادامه داد: از اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت فرهنگی تشکر میکنم. بهنظر میرسد نسبت به سال گذشته تدابیر بهتر و بیشتری برای برگزاری نمایشگاه اندیشیده شده است.
پوربادی در پاسخ به این سوال که چرا در مجلس برای نمایشگاه ردیف بودجه معین نمیکنید، گفت: متاسفانه فرهنگ در کشور ما مقداری غریب بوده است. چون نگاه ما به موضوع فرهنگ نگاه مصرفی است، در حالی که فرهنگ زیربنای اقتصاد است.
وی ادامه داد: البته در سالهای اخیر تنگناهای مالی در کشور به این موضوع دامن زده است. اما با همه محدودیتهای مالی کشور، نمایشگاه کتاب حرکت رو به جلویی محسوب میشود.
نمایشگاه، ابزار ظهور تفکرات جدید
نماینده مردم نطنز در مجلس شورای اسلامی گفت: امیدواریم با بهبود شرایط اقتصادی کشور و نگاه دقیق و ظریف مسئولان در مجلس و دولت، تصمیمات عالمانهتری به حوزه فرهنگ و کتاب داشته باشیم.
فیروزیپوربادی با اشاره به اینکه نمایشگاه یک ابزار برای ظهور تفکرات و اندوختههای جدید است که قطعا میتواند تاثیرگذار باشد، ادامه داد: با این حال، مسائل فرهنگی مانند زنجیره مرتبط به یکدیگر هستند. اینطور نیست که با یک نمایشگاه کتاب همه مسائل و مشکلات ما حل شود. نمایشگاه میتواند عامل مهمی در ترویج و توسعه تفکر فرهنگی در کشور باشد. ما باید در بخشهای مختلفی کار کنیم تا بتوانیم در بعد رفتار و اقناعسازی جامعه نسبت به رفع شبهات کمک کنیم.
سیوپنجمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار میشود.