احمد ذوعلم در نشست ظرفیت‌های متقابل صنعت نشر ایران و اندونزی مطرح کرد؛

ناشران خارجی از تنوع کتاب در ایران شگفت‌زده می‌شوند

1403/02/24-13:57

مدیر آژانس ادبی دایره مینا گفت: تا به حال ندیدم که ناشری خارجی به ایران بیاید و از تنوع کتاب شگفت‌زده نشود. 

به گزارش ستاد خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، نشست ظرفیت‌های متقابل صنعت نشر ایران و اندونزی با حضور اریس حلمان نودراها، رییس انجمن ناشران اندونزی، ابراهیم کریمی، رییس اتحادیه ناشران و کتابفروشان، فتح‌الله فروغی، رییس هیئت‌مدیره انجمن فرهنگی ناشران کودک و نوجوان، کاظم آرمان‌پور، مدیرمسئول انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی و احمد ذوعلم، مدیر آژانس ادبی دایره مینا، یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ در سرای ملل برگزار شد.

نودراها در ابتدا ضمن ابراز خرسندی از حضور در نمایشگاه کتاب تهران گفت: ما در اندونزی دو رویداد مهم داریم؛ یک نمایشگاه بین‌المللی کتاب اندونزی که چهل‌وچهارمین سال خود را برگزار خواهد کرد و دومی نمایشگاه کتاب اسلامی است.

وی افزود: در انجمن ناشران ما، هزار و ۳۶۸ ناشر، حدود هزار و ۲۰۰ کتاب فروشی و ۶۱ هزار و ۴۷۷ کتابخانه داریم.  هرساله نزدیک به هزار و ۱۰۰ عنوان کتاب تازه در اندونزی چاپ می‌شود. سهم بازار در کتاب کودک ۲۳ درصد، ادبیات ۱۳ درصد، مذهب ۱۳ درصد و کتاب‌های مربوط به مدارس هم ۱۰ درصد هستند.

رییس انجمن ناشران اندونزی اظهار داشت:‌ خرید و فروش کپی‌رایت چندسالی در کشورمان روند افزایشی داشته است. همچنین بحث سرقت ادبی در اندونزی وجود دارد و بیشتر کتاب‌های عمومی جزو آمار کپی‌رایت هستند. 

کریمی نیز در بخش دیگر برنامه عنوان کرد: خرسند می‌شوم اگر از فرهنگ غنی ایران مانند آثار سعدی، خیام و حافظ ابتدا به صورت ساده و روان توسط نویسندگان به زبان اندونزیایی ترجمه شود و در معرض مطالعه کودکان و عموم مردم قرار بگیرد. امیدوارم به زودی شاهد ترجمه و انتشار آثار ارزشمند اندونزی در کشورمان باشیم.

آرمان‌پور نیز در این نشست گفت: حدود ۲۰۰ ناشر کتاب دانشگاهی در حوزه‌های فنی مهندسی، پزشکی، علوم انسانی و... کتاب تولید می‌کنند و این بستر وجود دارد که آن آثار در کشور اندونزی ترجمه و منتشر شود. در کشور ما هم این قابلیت برای ترجمه آثار وجود دارد.

در بخش دیگر این برنامه فتح‌الله فروغی گفت: طی این ۳۰ سال، اغلب جوایز فرهنگی و افتخارات فرهنگی‌ حوزه کودک و نوجوان به ناشران انجمن تعلق گرفته است و انجمن در سال‌های متوالی به‌عنوان مشاور در نمایشگاه کتاب ایفای نقش کرده و توانسته بازوی موثر کتاب باشد. 

ذوعلم در بخش پایانی برنامه به فعالیت خود در منطقه اشاره کرد و گفت: فعالیت ما در مقایسه با کشورهای اطراف بی‌نظیر است. تا به حال ندیدم که ناشر خارجی به ایران بیاید و از تنوع کتاب شگفت‌زده نشود. حجم رفت و آمد ناشران ایران و اندونزی باید زیاد شود. همچنین در بحث کپی رایت از کشورهایی که مسائلی مثل ما دارند، می‌توانیم خیلی کمک بگیریم و با آنها مشورت کنیم.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل مصلی امام خمینی(ره)به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

به ما بپیوندید: