کتابخوانی تغییرات اساسی به نفع جامعه و آینده ایجاد میکند
1403/02/25-12:43
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت کتاب و مطالعه در آینده جامعه و کشور گفت: جامعهای که در آن مطالعه بیشتر و کتاب ارزشمند شود، تغییرات بسیار خوبی به نفع مردم اتفاق میافتد و میتوان به آینده آن جامعه امیدوارتر شد.
مسعود پزشکیان به ستاد خبری سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: مطالعه کتاب و مشکلات و معضلات اجتماعی و اقتصادی رابطه مستقیمی دارند و هر چقدر که مطالعه و کتابخوانی توسعه پیدا کند، این مشکلات کاهش پیدا میکند.
وی افزود: برپایی نمایشگاه کتاب و برگزاری جشنوارهها، جوایز و فستیوالهای مختلف و در سطوح گوناگون در عرصه کتابخوانی بسیار مفید است. این اتفاق در موضوعات مختلف باعث تفکیک آثار خوب میشود و مخاطب در بین انبوهی از آثار، کتابهای خوب را تشخیص داده و تهیه میکند.
پزشکیان با پیشنهاد درجهبندی آثار با اصول علمی و بر اساس عدالت، گفت: درجهبندی آثار هم به مخاطبان کمک میکند تا کتابهای خوب و مناسب را بشناسند و هم نویسندگان آثار خوب تشویق میشوند آثار بیشتر و بهتری تولید کنند.
پزشکیان ادامه داد: میزان مطالعه فعلی موجود در جامعه ما پاسخگوی نیازهای روز کشور نیست و باید بیشتر شود. هرچند فعالیتها و تلاشهای بسیار خوبی انجام شدهاست اما با نقطه مطلوب فاصله داریم.
نماینده ادوار مجلس پیشنهادهایی را برای بهبود سرانه مطالعه ارائه داد و تاکید کرد: یکی از راههای ترویج کتابخوانی استفاده از مطالعه برای ارتقای سازمانی است. اینکه فرد پس از مطالعه یک یا چند اثر بتواند از نظر شغلی ارتقا پیدا کند مشوق خوبی برای مطالعه است. این آثار اگر درجهبندی شوند و در اختیار کارمندان قرار گیرد موجب ارتقای سازمان و خود کارکنان میشود. با این کار مطالعه هدفمندتر میشود. هم افراد کتاب مناسب انتخاب میکنند و هم این کتاب باعث میشود کارکنان سازمان در برابر مراجعان و رسالتی که در سازمان دارند درستتر عمل کنند.
وی درباره وضعیت حمایت مجلس از کتاب و صنعت نشر گفت: در مجلس شورای اسلامی مشکلی برای حمایت از عرصه کتاب و نشر وجود ندارد و اگر دولت لایحهای در این مورد تدوین کرده و به مجلس بفرستد، بعید میدانم که مجلس با آن مخالفت کند و برعکس حمایت هم خواهد کرد.
این نماینده مجلس با اشاره به اهمیت مطالعه برای مدیران و سیاستمردان گفت: مطالعات شخصی من شامل دو بخش تخصصی و سیاسی و اجتماعی است. در بخش تخصصی آخرین آثار موجود در زمینه رشته دانشگاهی خودم را پیگیری میکنم. ما ادعا داریم که حکومت اسلامی هستیم اما بسیاری از مدیران ارشد اطلاعات و دانش کافی از رهنمودهای اسلامی ندارند. من شخصا ترجیح میدهم که بخشی از مطالعاتم را به این حوزه معطوف کنم.
سیوپنجمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار میشود.