یک نویسنده و روزنامه‌نگار فلسطینی مطرح کرد:

رژیم صهیونیستی ۲۴ نویسنده را به شهادت رسانده است

1403/02/25-12:46

احمد عوض، نویسنده و روزنامه‌نگار فلسطینی گفت: رژیم صهیونیستی در هشت ماه گذشته ۲۴ نویسنده را به شهادت رسانده و ۱۸ موسسه فرهنگی و تخصصی ادبیات، ۱۴ کتابخانه بزرگ و ۴۰۰ مدرسه و دانشگاه را که در غزه قرار داشته، منهدم کرده است.

به گزارش ستاد خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، احمد عوض که در غزه متولد شده، نویسنده، روزنامه نگار و دانشجوی دکتری علوم سیاسی است و در روز ششم نمایشگاه، مهمان غرفه فلسطین بود.

او در این غرفه به نمایندگی از مردم غزه و فلسطین به مسائل منطقه پرداخت و رابطه بین ملت ایران و فلسطین را ارتباطی خاص دانست.

این روزنامه‌نگار گفت: ایران و فلسطین دشمن مشترک دارند و مسئله فلسطین برای کشورهای مسلمان مهم است و ایران نقش مهمی در مقاومت فلسطین داشته است.

وی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی از رسانه‌ها به عنوان یک سلاح استفاده می‌کند، ادامه داد: این رژیم سعی دارد که جنگ فرهنگی و روانی راه بیندازد و کتاب می‌تواند پاسخ مناسب و قدرتمندی به تلاش‌های اسرائیل باشد. جنگ فلسطین و اسرائیل یک جنگ نظامی نیست و جنگ تمام عیار فرهنگی، دینی، روانی و نظامی به حساب می‌آید و باید به تمام بخش‌های آن توجه شود.

عوض اضافه کرد: جنگ تمام عیار رژیم صهیونیستی و فلسطین چندین نسل را تحت تاثیر خود قرار داده، زیرا اسرائیل به فرهنگ فلسطین حمله کرده است. رژیم صهیونیستی در ۸ ماه گذشته ۲۴ نویسنده را به شهادت رسانده و ۱۸ موسسه فرهنگی و تخصصی ادبیات، ۱۴ کتابخانه بزرگ و ۴۰۰ مدرسه و دانشگاه را که در غزه قرار داشته، منهدم کرده است.

این روزنامه‌نگار گفت: رژیم صهیونیستی این کارها را با برنامه‌ انجام داده و عمدا تاریخ و فرهنگ فلسطین را هدف گرفته است بنابراین میدان فرهنگی، نقش اساسی در مبارزه با اسرائیل دارد.

 او جمله‌ای از دکتر فتحی شقاقی بیان کرد و آن جمله این بود که  «فرهنگیان اولین افراد مبارز هستند و آخرین کسانی هستند که شکست می‌خورند.»

این نویسنده درباره وضعیت کتابخوانی در فلسطین گفت: شرایط حاکم باعث شده که کتابخوانی در فلسطین سخت شود و یافتن کتاب سخت‌تر باشد، اما مردم فلسطین تمام تلاششان را می‌کنند تا نسل امروزی از تحصیل خود باز نماند؛ در واقع امروزه و در وضعیت جنگ در چادرها یا هرجایی که امکانش باشد کلاس درس برپاست تا نسل فرهیخته‌ای برای فردای فلسطین پرورش یابد.  چند تن از دوستانم جلسات دفاع از پایان‌نامه کارشناسی خود را در چادر برگزار کردند.

این روزنامه‌نگار اضافه کرد: مردم فلسطین ارزش و علاقه زیادی برای مردم ایران و نگاه مردم ایران به این کشور قائل هستند. جایگاه ایرانیان در فرهنگ در کل منطقه زبان‌زد است، در واقع ایرانیان یک الگوی دفاع از حق و ملتی پر عزت هستند. شهدا و فرماندهان انقلاب اسلامی برای فلسطینیان الگو هستند. همچنین ایرانیان با (وعده صادق) به مردم فلسطین گفتند که تنها نیستند و یک حامی قدرتمند پشت آنها قرار دارد و ترس را در وجود اسرائیل انداختند.

وی افزود: انتشارات ایران تلاش زیادی برای تولید معرفت درباره فلسطین می‌کنند اما این کافی نیست و گاهی نیاز هست که به قدری فضاسازی عمیق انجام شود که مخاطب و خواننده کتاب بتواند تجربیات فلسطینیان را احساس کنند. بهتر است که هر آنچه ناشران ایرانی درباره فلسطین منتشر می‌کنند به زبان‌های دیگر هم ترجمه شوند.

عوض در پایان بیان کرد که دو ماه است که با خانواده خود به ایران آمده اما در واقع احساس می‌کند که در کشور دوم و بین مردم خودش قرار دارد و امیدوار است نماینده خوبی برای  مردم فلسطین و مسئله فلسطین در ایران باشد.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir  به صورت مجازی برگزار می‌شود.

به ما بپیوندید: