«حمید حسام» در معرفی انسان متعالی گام برداشته است
1403/02/26-12:09
علی آقامحمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه «حمید حسام» یکی از برجستهترین رزمندگان دوران دفاع مقدس بوده است، گفت: جایگاه حمید حسام قابل تجلیل نیست، چراکه او جایگاه و عظمت انسان را فهمیده و با نگارش کتابهای مختلف درحال بازنمایی و معرفی انسان متعالی است.
به گزارش ستاد خبری سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، آیین تکریم استاد حمید حسام با نگاهی به کتاب «تازیانههای سلوک» عصر سهشنبه، ۲۵ اردیبهشت با حضور علی آقامحمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، حمید حسام، گلعلی بابایی، مسعود امیرخانی و جواد محقق از نویسندگان و اهالی قلم، در کوشک کتاب برگزار شد.
در ابتدا، حمید حسام به تولد کتاب «تازیانههای سلوک» اشاره کرد و گفت: این کتاب به خاطر توصیه شهید علی خوشلفظ نوشته شده است. زمانی که ایشان به من توصیه نگارش این کتاب را کردند، گفتم «من با افراد سیاسی هم قافله نمیشوم چون آقامحمدی اهل سیاست است» اما خوشلفظ من را قانع کرد و امروز که با شخصیت علی آقامحمدی مانوس شدهام، از گفتارم پشیمان هستم و نظر اولیهام درباره ایشان را اشتباه میدانم.
او در توضیحاتی درباره کتاب «تازیانههای سلوک» عنوان کرد: مخاطب با یک نگاه اجمالی پس از مطالعه کتاب «تازیانههای سلوک» درمییابد که با یک رجل سیاسی روبهروست که خاطراتی زیادی از انقلاب اسلامی و دفاع مقدس دارد. ایشان با شخصیتهای برجستهای مانند شهید آیتالله مدنی و سرکار خانم مرضیه دباغ مانوس بودهاند.
بازنمایی شخصیتها
این نویسنده با بیان اینکه روایت علی آقامحمدی از انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به سبک اشراقی و به شیوه شیخشهابالدین سهرودی است، ادامه داد: در این شیوه روایت، راوی آینه را به طرف شخصیتهای دیگر قرار داده و آنها را بازنمایی میکند که موجب عطش مخاطب برای آشنایی با آنها میشود و این مسئله یکی از نکاتی بود که من را مشتاق بیشتر نوشتن این کتاب کرد.
حسام در ادامه به تبلیغات رسانهها برای تطهیر دوران پهلوی اشاره کرد و با بیان اینکه افرادی مثل پرویز ثابتی تلاش دارند روایت مخدوشی از تاریخ را بازنمایی کنند، درباره عنوان کتاب «تازیانههای سلوک» گفت: شخصا به دلیل اینکه هنوز نتوانستهایم زجرها و شکنجههایی را که ساواک نسبت به افراد مختلف در بند داشته است فریاد بزنیم، متاسف هستم. در بخشهایی از کتاب، شاهد بخشی از خاطرات علی آقامحمدی هستیم که توسط فردی که فامیلی او هم محمدی است، شکنجه میشود. آقامحمدی زمانی که توسط ساواک شکنجه میشود در درون زمزمه روضه حضرت زهرا(س) دارند و گریه میکنند و شکنجهگر خوشحال میشود که اشک او را در آورده است، اما نمیدانسته او درحال رشد و تربیت یک انسان است. درحالی که آقامحمدی زیر شکنجه رشد و سلوک پیدا میکند.
وجود شخصیتهای بزرگ
در ادامه، علی آقامحمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره علت اینکه چرا خاطرات خود از انقلاب را به صورت سرفصل بیان کرده و ورود به جزئیات آنها نداشته است، گفت: حقیقتا من با اینکه حدود ۱۰۰ دفتر از خاطرات خود را نوشتهام، اما همچنان فکر میکنم چیز مهمی برای عرضه ندارم. بنده در سفری به کربلا با شخصی به اسم شهید سجاد زبرجدی آشنا شدم. مزار ایشان در قطعه ۵۰ بهشت زهرا قرار دارد و من دوستان ایشان را پیدا کردم و وقتی درباره احوال او تحقیق کردم فهمیدم که چقدر شخصیتهای بزرگی در اطراف ما قرار دارند و ما هیچ روایتی از آنها نداریم.
او با بیان اینکه جوانان امروز از هیچ، همهچیز میسازند، تاکید کرد: فکر میکنم افرادی مثل شهید زبرجدی خیلی از ما بزرگتر هستند و نمونه این عزیزان فراوان در مدارس و کوچه و خیابان وجود دارد و در کنار ما زیست میکنند اما روایتی از آنها نیست و فکر میکنم اگر ما آنها را روایت نکنیم و فقط به خودمان بپردازیم و خودمان را بزرگ کنیم، ظلم کردهایم.
آقامحمدی با بیان اینکه حمید حسام یکی از برجستهترین رزمندگان دوران دفاع مقدس بوده است، گفت: جایگاه حمید حسام قابل تجلیل نیست، چراکه او جایگاه و عظمت انسان را فهمیده و با نگارش کتابهای مختلف در مسیر بازنمایی و معرفی انسان متعالی گام برداشته است.
در پایان «حمید حسام» نویسنده و پژوهشگر تاریخ انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به دلیل سالها مجاهدت فرهنگی در عرصه ادبیات با حضور علی آقامحمدی و جواد محقق، شاعر و نویسنده تجلیل شد.
سیوپنجمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار میشود.