وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مطرح کرد:

آماده گسترش طرح‌های توسعه کتابخوانی هستیم

1403/02/27-13:32

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه بازدید از نمایشگاه کتاب بر همکاری این وزارتخانه برای توسعه فعالیت‌های کتابخوانی و تهیه و توزیع نشریات تخصصی علوم پزشکی از ناشران مطرح دنیا، اعلام آمادگی کرد.

به گزارش ستاد خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز چهار‌شنبه ۲۶ اردیبهشت، همزمان با هشتمین روز سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با حضور در مصلی با یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس نمایشگاه کتاب بازدید کرد.

عین‌اللهی در این نشست با بیان اینکه مطالعه کتاب موجب کمتر شدن بیماری در افراد می‌شود، گفت: یکی از دلایل ابتلا به بیماری¬ها  مطالعه نکردن است، به همین خاطر مطالعه را جزئی از سلامت انسان می‌دانیم. از همین رو سعی داریم برنامه‌های مرتبط با کتابخوانی را در خانه‌های بهداشت و مطب‌های خصوصی توسعه دهیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عنوان کرد: ما در چند بعد به کتاب‌ها احتیاج داریم. بعد اول برای آشنایی جوانان با مفاهیم انقلاب است. یکی از کارهایی که در این دولت مورد توجه ماست، بحث معرفت‌افزایی و اردوهای دانشجویی بود که توانستیم در سال قبل ۵ هزار دانشجو را به اردوی مشهد ببریم.

عین‌اللهی افزود: ما برای عقد قرارداد با مجلات الکترونیک آمادگی داریم. کتاب‌های فیزیکی برای ما خیلی گران تمام می‌شود، به همین دلیل آمادگی داریم تا منابع الکترونیک و مجلات را دریافت کنیم و در اختیار اساتید قرار دهیم.  حدود ۱۸ هزار خانه بهداشت در کشور داریم که به این کتاب و مجلات نیاز دارند و طبق طرحی که سال قبل دادم، می‌شود در این موارد از مجلات و کتاب‌ها استفاده کرد و در دسترس مراجعین قرار داد. در همین زمینه بهتر است ناشران هم بخشی از کتب و مجلات را به خانه‌های بهداشت عرضه کرده تا مردم مناطق محروم هم بتوانند از این کتب استفاده کنند.

تاثیر نمایشگاه بر افزایش کتابخوانی

وزیر بهداشت در پاسخ به این سوال که نمایشگاه کتاب چه تاثیری در جذب مخاطب و افزایش کتابخوانی دارد گفت: یکی از برنامه‌های موثری که بعد از انقلاب اسلامی در کشور نهادینه شد، نمایشگاه کتاب تهران بود. برای اینکه بتوانیم به مرجعیت علمی برسیم و شاهد پیشرفت علم و دانش در کشور باشیم باید برنامه‌هایی داشته باشیم تا مخاطبین بتوانند بیشتر با کتاب مأنوس شوند.

عین‌اللهی افزود: به دنبال این هستیم که در تفاهم‌نامه‌ای با وزارت ارشاد تمام خانه‌های بهداشت با اولویت مناطق محروم در کشور به کتابخانه و کتاب‌های حوزه کودک و نوجوان مجهز شوند. اجرایی شدن این مسئله اعتبار قابل توجهی را می‌طلبد اما با ابتکار و طرح‌های جهادی می‌توان کار را به سرانجام خوبی رساند.
او گفت: اکنون به تعداد روستاهای کشور خانه بهداشت وجود دارد،‌ همچنین با توجه به اینکه برای بهورزان دوره‌های آموزشی مختلفی برگزار می‌شود، می‌خواهیم برای ترویج کتابخوانی نیز دوره برگزار کنیم.  خوشبختانه زیر سایه انقلاب اسلامی ناشران زیادی در کشور داریم که سال به سال هم کارهای جدیدی ارائه می‌دهند. امسال از نظر کمی و کیفی شاهد رشد خوبی در نمایشگاه بودم که باعث افتخار هر ایرانی است.

در پایان این نشست، یاسر احمدوند،‌ رئیس نمایشگاه کتاب از نگاه ویژه وزیر به کتابخوانی تشکر کرد و گفت: اینکه مردم متوجه باشند که کتاب در سلامت انسان تاثیرگذار است، در کتابخوانی بسیار موثر خواهد بود و ما هم آماده همکاری متقابل برای تجهیز کتابخانه‌ها و توسعه مجلات الکترونیک هستیم.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

به ما بپیوندید: