برگزاری نمایشگاه مجازی خدمت ارزشمندی به مخاطبان شهرهای دیگر بود
1403/02/27-14:28
رییس انجمن قلم ایران، با ابراز خرسندی از برگزاری نمایشگاه مجازی و فیزیکی کتاب، گفت: برگزاری نمایشگاه کتاب مجازی در کنار نمایشگاه فیزیکی خدمت بسیار ارزشمند مسئولان به مخاطبانی است که به دلیل دوری راه و مسافت طولانی نمیتوانند به تهران بیایند.
راضیه تجار محقق، داستاننویس و رییس انجمن قلم ایران در گفتوگو با ستاد خبری سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، ضمن بیان اینکه این دوره از نمایشگاه کتاب با دورههای قبلی از لحاظ کیفی و کمی بسیار متفاوت است، بیان کرد: در بازدیدی که از نمایشگاه کتاب داشتم در غرفههای مختلف به خصوص در بخش کتابهای ترجمهای، کتابهای خوبی را دیدم همچنین در بخش ناشران داخلی هم نویسندگانی را مشاهده کردم که آثار بسیار ارزشمندی را عرضه کرده بودند و ناشران با چنیش بسیار زیبا در معرض دید علاقهمندان قرار داده شده بودند و به نظر من این دوره از لحاظ کمی و کیفی رشد خوبی داشته است.
وی گفت: برگزاری سه دوره نمایشگاه کتاب مجازی در کنار نمایشگاه فیزیکی خدمت بسیار خوب و ارزشمند مسئولان به مخاطبانی است که به دلیل دوری راه و مسافت طولانی نمیتوانند به تهران بیایند و اگر میبینیم جمعیت بازدیدکننده نسبت به سالهای قبلتر در حد انفجار نیست به دلیل برگزاری نمایشگاه کتاب فیزیکی و مجازی در کنار هم است.
تجار درباره شعار نمایشگاه امسال «بخوانیم و بسازیم» نیز اظهار نظرکرد و گفت: آرزو دارم روزی شعار نمایشگاه کتاب را من انتخاب و به شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب اعلام کنم. شعار نمایشگاه همیشه در راستای توسعه فرهنگ کتابخوانی انتخاب میشود تا مردم را با کتاب آشتی دهد. به نظر من شعار دوره ۳۴ و ۳۵ نمایشگاه کتاب، مفهوم بسیار نزدیک و زیبایی نسبت به هم دارند، آینده خواندنی است و بخوانیم و بسازیم هر دو بحث خواندن و ساختن و آبادانی کشور را مطرح میکند. به نظر من شعار باید کوتاه، موجز، بامفهوم، عمیق و موثر باشد و پیام جانمایه شعار باشد تا به مخاطب مفهوم مورد نظر را منتقل کند.
نویسنده کتاب «اسم تو مصطفی است»، به نقش مهم نمایشگاه کتاب در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی اشاره کرد و ادامه داد: به نظر من نمایشگاه کتاب فینفسه خیلی میتواند در ترویج فرهنگ کتابخوانی در جامعه موثر باشد، همین که نمایشگاهی با نام کتاب در اردیبهشتماه زیبا برگزار میشود بسیار در ترویج مطالعه موثر است. امروز که نمایشگاه کتاب جشن سیوپنجسالگی خود را بر پا میکند، به نظر من این رویداد تبدیل به یک نهال بزرگی شده است که از هر چه از برگزاری آن در سالهای آینده بگذرد این نهال بزرگ در حال تبدیل شدن به یک درخت تنومد است.
رییس انجمن قلم ایران در ادامه اضافه کرد: همه مردم ایران و جهان، اهالی فرهنگ، نویسندگان، ناشران میدانند که اردیبهشتماه زیبا، متعلق به کتاب است و اگر نمایشگاه کتاب در این ماه برگزار نشود ماه اردیبهشت دیگر صفایی نخواهد داشت و فعالیتهای فرهنگی دیگر رنگ و بوی کتاب را نخواهد داشت. میخواهم بگویم برگزاری نمایشگاه کتاب در ماه اردیبهشت خیلی مهم و ضروری است و در وجود هر شخص، یک نوع حس غرور ملی ایجاد میکند.
تجار گفت: برگزاری نمایشگاه کتاب در ماه اردیبهشت باعث به صدا درآمدن زنگی با محوریت کتاب میشود که یک نوع پیام در دل خود دارد و آن توجه همگان به مسئله کتاب و کتابخوانی است. این زنگ باعث ایجاد یک فرهنگ میشود و آن هم ترویج فرهنگ مطالعه است. این رویداد ملی و بینالمللی هر سال با چاپ کتابهای جدید، باعث رونق بازار نشر و کسب و کار کشور در حوزه فرهنگی میشود.
تجار در پایان مطرح کرد: به نظر من نمایشگاه کتاب تهران میتواند به عنوان یک نمایشگاه مادر در کشور مطرح شود که برگزاری آن غیر از تهران، در شهرهای سراسر کشور ادامه یابد. نمایشگاه کتاب نباید تنها در اردیبهشت ماه متوقف شود باید مستمر و ادامه دار در طول سال برگزار شود.
سیوپنجمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار میشود.