یک مدرس زبان فارسی در هند مطرح کرد:

نمایشگاه کتاب تهران، یکی از بزرگ‌ترین فستیوال‌های فرهنگی دنیاست/ سفر به ایران بی‌‌خطر و راحت است

1403/02/27-17:17

یک استاد هندی مدرس زبان فارسی ضمن ابراز شگفتی از وسعت و حضور ناشران و استقبال مردم از نمایشگاه بین‌المللی کتاب، آن را یکی از بزرگ‌ترین فستیوال‌های فرهنگی دنیا برشمرد که در هیچ کشوری چنین استقبالی صورت نمی‌گیرد.

محمدرضا فلاح، مدرس زبان فارسی در هندوستان به ستاد خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: چندماهی است که در دانشگاه ایران درس می‌خوانم اما نخستین بار است که به نمایشگاه کتاب ایران آمده‌ام و برایم جالب بود که تعداد ناشران و فعالان چاپ و انتشار کتاب در ایران، تا این حد بالاست و بازار کتاب چنین رونقی دارد. 

او به پیشینه خانوادگی و مهاجرت پدربزرگش از یزد به کشور هند در حدود ۱۰۰ سال پیش اشاره کرد و گفت: در دیگر کشورها میزان کتابخوانی کاهش یافته و نمایشگاه‌های کتاب با چنین وسعت و کیفیتی برگزار نمی‌شوند اما در ایران نمایشگاه کتاب مانند یک فستیوال فرهنگی بزرگ است. بسیاری از افراد معروف و نویسندگان بزرگ نیز در نمایشگاه کتاب حضور دارند و خیلی برایم عجیب است که ایرانیان تا این حد به کتاب و کتابخوانی علاقه دارند. 

این مدرس زبان فارسی تاکید کرد: چند روز پیش به قم سفر کرده بودم و یک دوست هندی را در قم دیدم که قصد داشت برای بازدید از نمایشگاه کتاب به تهران سفر کند و برایم عجیب بود که چرا برای بازدید از نمایشگاه زحمت سفر به تهران را به خود بدهد اما زمانی که خودم از نمایشگاه کتاب بازدید کردم، شوکه شدم. البته خبر دارم که هندی‌های بسیاری از نمایشگاه کتاب بازدید کردند. 

گرایش نویسندگان هندی به ناداستان 

فلاح به اشتیاق مردم کشور هند به کتابخوانی اشاره کرد وگفت: هندی‌ها هم علاقه شدیدی به کتاب و داستان دارند و به تازگی نویسندگان بیشتر به حوزه ناداستان ( non-fiction ) علاقه‌مند شده‌اند و در این زمینه نویسندگان بزرگی نیز فعالیت می‌کنند، به طور مثال بالیوود، فیلم تمامی کتاب‌های حسین زیدی، نویسنده هندی را ساخته است. 

تبلیغات در شان ایران نبوده است 

این مدرس زبان فارسی اهل هند گفت: ادبیات ایران تولیدات فرهنگی بسیاری دارد اما به نظرم ایرانی‌ها نتوانستند فرهنگ خود را آنچنان که شایسته است، به خارج از کشور صادر کنند. ایران از لحاظ فرهنگ، تاریخ، زبان و فلسفه آثار بسیار بزرگی دارد اما دنیا هنوز از وجود آنها بی‌خبر است. 
فلاح افزود: بسیاری از هندی‌ها زمانی که علاقه مردم عادی ایران به شعر و ادبیات را می‌بینند شگفت‌زده می‌شوند. یکی از استادان هندی می‌گفت زمانی که با راننده تاکسی صحبت کردم، احساس کردم در حال صحبت با یک استاد زبان فارسی هستم. 

تدریس زبان فارسی در هندوستان 

این مدرس زبان فارسی به غیرفارسی زبانان گفت: از سال ۲۰۱۴ در هندوستان فارسی تدریس می‌کنم و تلاش می‌کنم تا پلی میان ایران و هندوستان ایجاد کنم، چراکه این دو کشور تاریخ مشترک و جذابی دارند. کتاب‌های بنیاد سعدی را در هندوستان تدریس می‌کنم و بیش از ۱۵۰ دانش‌آموز داریم. من بسیار علاقه دارم که به تمامی شهرهای ایران سفر کنم و به دنیا نیز ایران را معرفی کنم. 

فلاح درباره ظرفیت‌های گردشگری فرهنگی ایران گفت: ایران در تمامی حوزه‌های گردشگری فرهنگی، ظرفیت‌های بالایی برای جذب توریست دارد. مسئولان ایرانی نتوانستند ظرفیت‌های گردشگری ایران را در دنیا به خوبی معرفی کنند. در کشور ما بسیاری تصور می‌کنند ایران و عراق یک کشور هستند. 

سفر ارزان به ایران زیبا 

این مدرس زبان فارسی گفت: یکی از دانشجویانم قصد سفر به ایران را داشت اما همسرش می‌ترسید اتفاقی برایشان بیفتد و تصور می‌کرد ایران ناامن است. خانوادگی به ایران سفر کردند و زمان برگشت به هندوستان گفتند ایران با همه کشورهای دنیا متفاوت است و سفر کردن به آن بسیار ارزان و لذت بخش است بنابراین تبلیغات درباره ایران باید بومی کشور مقصد باشد.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

به ما بپیوندید: