
پلتفرمهای دیجیتال، ابزار پیوند مردم و کتاب هستند
1403/02/27-17:35
یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، پلتفرمهای دیجیتال کتابخوانی را ابزاری مناسب برای پیوند مردم و کتاب توصیف کرد.
به گزارش ستاد خبری سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، مجتبی توانگر، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بازدید مردم از نمایشگاه در روزهای آخر هفته را مثبت و چشمگیر ارزیابی کرد و گفت: نسبت به سالهای گذشته استقبال بهتری از نمایشگاه صورت گرفته و آن هم به دلیل تدابیری است که برای معرفی نمایشگاه مجازی و حضوری اندیشیده شده است.
او درخصوص حرکت رو به جلوی اقتصاد نشر پس از برگزاری نمایشگاه کتاب، ادامه داد: اگر فقط اقتصاد نشر را در موضوع توزیع و فروش درنظر بگیریم، میبینیم مخاطب ارتباط نزدیکتری با نویسنده پیدا میکند. گاهی مردم با دیدن کتاب مجاب به تهیه آن میشوند. این پیوند که بین مردم و ناشر رخ میدهد اقتصاد نشر را دگرگون میکند.
توانگر افزود: ما هنوز تصور میکنیم که دولت باید در حوزه فرهنگ و کتاب ورود کند، درحالیکه در دنیا بخش کوچکی از پشتیبانی مالی از طریق دولت صورت میگیرد، مخصوصا دولتهایی که اقتصاد آزاد دارند. به نظرم اگر موانعی را که در قوانین وجود دارد و بعضا در مجلس، دولت و قوه قضاییه دیده میشود از سر راه برداریم و ورود بخش خصوصی را بپذیریم، با تغییرات بنیادین روبهرو خواهیم شد.
وی درباره موضوع فروش کتاب دیجیتال گفت: بهعنوان مثال در حوزه فروش کتاب دیجیتال شاهد پیوند مردم با کتاب هستیم. این پلتفرمها ابزار بخش خصوصی هستند. اگر این ابزارها را تقویت کنیم هم هزینههای نشر کاهش پیدا میکند هم میتوان کتاب را ارزانتر به دست مردم رساند، چون این پلتفرمها کتاب را با تخفیف ویژهتری به دست مردم میرسانند.
سیوپنجمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار میشود.