
ماموریت مقتدرانه ناوگروه ۸۶ ارتش جمهوری اسلامی ایران
1403/02/27-18:26
نشست تبیین دستاوردهای ناوگروه ۸۶ در سفر به دور دنیا به منظور بیان ماموریت مقتدرانه ناوگروه ۸۶ ارتش جمهوری اسلامی و ارزشهای راهبردی ناوگروه کد ۳۶۰ در سی وپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برگزار شد.
به گزارش ستادخبری سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، دریادار علی رستمی، معاون نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در نشست تبیین دستاوردهای ناوگروه ۸۶ در سفر به دور دنیا به منظور بیان ماموریت مقتدرانه ناوگروه ۸۶ ارتش جمهوری اسلامی و ارزشهای راهبردی ناوگروه کد ۳۶۰ که پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت، در نهمین روز از نمایشگاه کتاب برگزارشد، اظهارکرد: ماموریت ۳۶۰ ارتش جمهوری اسلامی ایران بهعنوان یکی از ایام الله است که برای اعتلای ژئوپولوتیک به وقوع پیوسته و باید آن را گرامی داشت. بنابراین این ماموریت دارای ابعاد سیاسی، امنیتی و نظامی است.
وی با بیان اینکه ماموریت نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران صرفا دریانوردی عادی نیست، بلکه از اهمیت راهبردی برخوردار است، گفت: اولین ارزش راهبردی این سفر را میتوان پا گذاشتن واحدهای نظامی کشور به همه دریاهای آزاد دنیا دانست. در واقع این امر، گویای این است که در هر دریای عالم که نیاز به حفاظت از منافع کشورمان باشد، نیروی دریایی ارتش آمادگی اعزام واحدهای شناور خود را برای ماموریتهای طولانی دارد.
دریادار علی رستمی ادامه داد: نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران با اعزام ناوگروه ۸۶ پیام عزت و اقتدار را به گوش مناطق مختلف جهان همچون برزیل، عمان، هند و آفریقای جنوبی رساند. ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش، متشکل از ناوشکن تمام ایرانی دنا و ناوبندر مکران پس از ۸ ماه دریانوردی و طی دهها هزارکیلومتر مسیر دریایی که با هدف طی یک دوره ۳۶۰ درجه دور کره زمین بود، صبحگاه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ وارد آبهای سرزمینی ایران شد.
به گفته وی، این ناوگروه با حرکت از مبدا بندرعباس در نخستین ایستگاه در بندر بمبئی هند توقفکرد و سپس با عبور از خلیج بنگال و تنگه مالاکا در جاکارتا، پایتخت اندونزی پهلو گرفت.
تداوم و گسترش دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران
در ادامه این نشست، امیردریاداردوم یحیی نامجو، معاون فرماندهی ارتش جمهوری اسلامی ایران، گفت: نظام جمهوری اسلامی از افتخارات بسیاری برخوردار است که خوشبختانه با دستان فرزندان این آب و خاک، برگهای زرین زیبایی در کارنامه این انقلاب به بار نشسته است.
وی افزود: سفر ناوگروه ۸۶، گام آغازین و واجب برای شکلدهی ماموریت منظم حضور در اقیانوس اطلس و آرام، برای حفظ منافع کشورمان است که در سالهای بعد از تکمیل تجهیزات نظامی- شناوری نداجا، به خصوص در بحث پدافند هوایی باید دنبال شود.
معاون فرماندهی ارتش جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: از دیگر ارزشهای مهم سفر ناوگروه ۸۶، تداوم و گسترش دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران است و با شروع ماموریتهای آبهای آزاد توسط نداجا، اجرای این تدبیر برعهده این نیرو قرارگرفت که با حضور در بنادر مختلف کشورها و دیدار و نشستهای مشترک، باب دیپلماسی را از عرصه دریا هم برای کشورمان بازکند که تا امروز به خوبی پیش رفته است.
به گفته وی، سرانجام ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با استقبال خانوادههای کارکنان، ریاست ستاد کل نیروهای مسلح، فرمانده ارتش و فرمانده نیروی دریایی وارد منطقه یک دریایی بندرعباس شد.
در ادامه این نشست، معاون هماهنگکننده ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: ما از لجستیک به معنای آمار و پشتیبانی در نیروی دریایی استفاده میکنیم. چرا که حوزه نیروی دریایی جدای از بحث لجستیک، از ویژگیهای خاصی برخورداراست.
وی افزود: نیروی دریایی یکی از معدود نیروهایی است که به نوعی ارتش و نیروی نظامی کامل است که فعالیتهایش باید در حوزه سطح، ساحلی و دریا که تخصص نیروی دریایی است، انجام بگیرد.
او ادامه داد: در عرصه دریایی و تحول دریایی نیز برخی اقدامات و نقاط تاریخی وجود دارد که ماموریت ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش به دور دنیا را میتوان نقطه عطف و تحول قدرت دریایی ایران اسلامی دانست.
سیوپنجمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار«بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل مصلی امام خمینی(ره)به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار میشود.