
بیان پیامهای جنگ برای نسل جوان سخت است
1403/02/27-19:00
نویسنده کتاب «شکم خالی کتک سیر» گفت: جنگ برای فردی چون من دستمایه خوبی برای نوشتن است اما بیان پیامهای آن برای نسل جوان بسیار سخت است، بنابراین برای نوشتن، با جبهه حق و باطل درون انسانها کار دارم و به دنبال بیرون کشیدن خاطرات جنگ از دل تاریخ نیستم.
به گزارش ستاد خبری سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، نشست نقد و بررسی کتاب «شکم خالی کتک سیر» در نهمین روز سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، مصادف با ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، با حضور مصطفی محمدی تمنایی، نویسنده کتاب «شکم خالی کتک سیر» و داوود امیریان، نویسنده و منتقد ادبی در سالن گوشه نقد شبستان مصلی امام خمینی(ره) برگزار شد.
تمنایی با بیان اینکه داستان کتاب «شکم خالی کتک سیر» کاملا تخیلی ولی بسیار ملموس است، گفت: عنوان کتاب یک نوع طنز تلخ در خودش دارد؛ شخصیت اصلی کتاب میگوید که یک بار با شکم پر کتک خوردند تا درد بیشتری را احساس کنند اما بعد از آن با شکم خالی کتک میخوردند.
محمدی تمنایی با بیان اینکه جرقه نگارش کتاب بعد از دیدن سریال «هشت بهشت» در ذهنش زده شده، ادامه داد: هر کدام از شخصیتهای این کتاب یک صفتی را به دوش میکشند، مثلا یک فرد جنگزده به میدان جنگ میرود.
محمدی تمنایی بیان کرد: جنگ برای فردی چون من دستمایه خوبی برای نوشتن است اما بیان پیامهای آن برای نسل جوان بسیار سخت است بنابراین من با جبهه حق و باطل درون انسانها کار دارم و به دنبال بیرون کشیدن خاطرات جنگ از دل تاریخ نیستم.
او گفت: من همیشه به این توجه میکنم که مخاطب چه چیزی را از یک نویسنده میخواهد.
همه آثار ما ضد جنگ هستند
داوود امیریان، نویسنده و منتقد ادبی در بخش دیگری از نشست نقد و بررسی کتاب «شکم خالی کتک سیر» گفت: سبک و گونه نوشتاری محمدی، سبک و گونه حسرت است. او در کتابش گوشهای از رنجی را که اسرا احساس کردند، روایت کرده است.
این نویسنده افزود: محمدی در کتابش طعم تلخی را که در وجود او و من نهادینه شده، فریاد زده است.
امیریان بیان کرد: همه آثار ما ضد جنگ هستند؛ در واقع ما در زمان وقوع جنگ، آثاری حماسی را مینوشتیم اما الان باید آنچه را واقعی و رئال بوده، بنویسیم و وقایعنگاری کنیم.
وی به تلاش نشر شاهد برای نگارش داستان زندگی شهدا اشاره کرد و گفت: این نشر و ناشرهای مشابه گاهی نگارش روایت زندگینامه شهدا را به افرادی که نمیتوانند قوی بنویسند، میسپرند و اینگونه فردی که روزی به دست دشمن شهید شد، این بار به دست ما شهید میشود.
این منتقد بیان کرد: البته این موضوع هم مهم است که به راستی چند درصد از کتابهایی که با موضوع زندگینامه شهدا ساخته میشوند، خوانده میشوند؟
سیوپنجمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار میشود.