مدیر روابط عمومی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان رضوی مطرح کرد:

تقارن مبارک نمایشگاه کتاب تهران با دهه کرامت

1404/02/17-13:09

میثم محتاجی، مدیر روابط‌عمومی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: امسال با توجه به تقارن سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با دهه کرامت، سالی پربار خواهد بود. 


مدیر روابط‌عمومی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، در گفت‌وگو با ستاد خبری سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، اظهار کرد: ما به عنوان سفیران علمی ـ فرهنگی بارگاه مقدس امام رضا (علیه السلام)، آثاری را در نمایشگاه عرضه خواهیم کرد که مطابق با فرهنگ و سیره رضوی باشد. در واقع هدف اصلی ما ترویج فرهنگ و معارف اسلامی، به ویژه زندگانی و سیره امام رضا (علیه السلام) است.


وی گفت: امسال در نمایشگاه کتاب، در کنار عرضه آثار، نشست‌های فرهنگی و علمی با موضوعات مختلف علوم و معارف اسلامی هم برگزار خواهیم کرد. همچنین امسال، بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، همچون سال‌های گذشته، در بخش ناشران عمومی در کنار دیگر ناشران آستان قدس رضوی در یک غرفه و زیر پرچم مقدس آستان قدس رضوی شرکت خواهد کرد. در این غرفه، مجموعه‌های علمی فرهنگی آستان قدس رضوی شامل دانشگاه علوم اسلامی رضوی، دانشگاه امام رضا (علیه السلام)، موسسه هنری سازمان اسناد و موزه‌ها و کتابخانه‌ها، موسسه مشاوره‌ای جوانان و تشکل‌های انقلابی آستان قدس حضور خواهند داشت و آثار خود را به مخاطبان و علاقه‌مندان عرضه خواهند کرد.


وی افزود: نکته دیگر اینکه بنیاد اسلامی همچون سال‌های گذشته در سالن ناشران خارجی و بخش ناشران عرب نیز شرکت خواهد کرد. این در حالی است که بیش از ۶۰ درصد آثار ما عناوینی هستند که به زبان عربی، انگلیسی و حداقل ۱۸ زبان زنده دنیا تولید شده است. در واقع ما هر ساله در بخش ناشران خارجی شرکت می‌کنیم و آثارمان مورد استقبال مخاطبان قرار می‌گیرد. دیگر ناشران آستان قدس رضوی هم در بخش ناشران کودک و نوجوان و در غرفه انتشارات پروانه حضور خواهند داشت و آثار این حوزه را عرضه خواهند کرد.


محتاجی بااشاره به فراز و نشیب‌هایی که هر ساله در برگزاری نمایشگاه کتاب وجود دارد گفت: این رویداد فرهنگی همچنان پرشور و مهم است. به عنوان کسی که حدود ۱۲ سال است در این نمایشگاه شرکت می‌کنم، به نظرم، بزرگترین رویداد فرهنگی کشور همین نمایشگاه کتاب تهران است. در واقع تمام افرادی که به کتاب و کتابخوانی علاقه دارند، در این مکان یک گردهمایی پرشور را تشکیل می‌دهند و برای یک‌سال خود برنامه‌ریزی می‌کنند؛ چه برگزارکنندگان و چه بازدیدکنندگان و علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی و تمامی دوستداران کتاب می‌توانند کتاب‌های مورد نظر خود را یک‌جا پیدا کنند. همچنین، بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران برای افرادی که امکان آمدن به تهران را ندارند، جذابیت خاصی ایجاد کرده است. تخفیف‌هایی هم که در نمایشگاه برای دانشجویان و افرادی که به دلیل گرانی کاغذ توانایی خرید کتاب ندارند در نظر گرفته می‌شود و این فرصت مغتنمی است تا از این فضا استفاده کنند.


این ناشر در ادامه درباره آورده‌های فرهنگی که این رویداد فرهنگی برای مجموعه آن‌ها داشته است گفت: وظیفه ما ترویج فرهنگ و سیره امام رضا (علیه السلام) در بین مردم است. خود حضرت فرمودند که اگر مردم محاسن کلام ما را درک کنند و بشناسند، از ما پیروی خواهند کرد. یکی از وظایف اصلی ما نیز همین است. آورده فرهنگی نمایشگاه برای ما بسیار خوب بوده است. برنامه‌های فرهنگی ما، چه عرضه کتاب و چه نشست‌هایی که برگزار می‌کنیم، با استقبال مواجه شده است. مخاطبان زیادی جذب شده‌اند و برخی از کتاب‌های ما به چاپ‌های مجدد رسیده‌اند که نشان‌دهنده استقبال خوب از نمایشگاه برای ماست.


محتاجی بااشاره به اینکه حضور در جمع ناشران عمومی تجربه‌ای پراز نکته و بااهمیت فراوان است گفت: یکی از جذابیت‌های این رویداد حضور تمامی ناشران در سالن ناشران عمومی است. در واقع، تفکرات مختلف در کنار هم جمع شده‌اند و این بسیار عالی است که مردم می‌توانند مجموعه مدنظرشان را انتخاب کنند. آزادی بسیار خوبی در این نمایشگاه برای بازدیدکنندگان وجود دارد، چرا که همه می‌توانند در کنار یکدیگر، اندیشه‌های مختلف را بیان و آثارشان را عرضه کنند. همچنین، در بخش ناشران خارجی، علاوه بر بنیاد پژوهش‌ها و چند ناشر ایرانی شیعه و ناشرانی از کشورهایی مانند لبنان، ما حتی ناشران برادران اهل تسنن و ناشرانی از ادیان دیگر و کشورهای دیگر را می‌بینیم که آثارشان را عرضه می‌کنند. 


وی با اشاره به اینکه فضای مجازی بر کاهش سرانه مطالعه تاثیری ندارد گفت: فکر نمی‌کنم که کتاب از دل اهلش بیفتد. شخصی که اهل کتاب و کتابخوانی باشد، هیچ وقت نمی‌تواند به واسطه فضای مجازی از کتاب دور شود. ما خودمان که در مرکز پژوهشی کار می‌کنیم، با همه مشکلاتی که در این سال‌ها برای گرانی کتاب وجود داشته است، باز هم نتوانسته‌ایم از کتاب دور شویم. در واقع کتاب یک یار است و اگر در دست نباشد، دلتنگی شکل می‌گیرد. من امیدوارم این دوره بسیار پرشور، عالی و مخاطب‌پسند برگزار شود و ان‌شاءالله سربلند از آن عبور کنیم و هریک از ما، چه منِ ناشر و چه مخاطبی که در نمایشگاه حضور پیدا می‌کند، نقشی در ارتقای فرهنگ کتاب و کتابخوانی کشورمان داشته باشیم. چرا که اگر مردم با کتاب و کتابخوانی مأنوس باشند، ارتقای فرهنگی را به ارمغان خواهند آورد. 

 

سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلی امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد. هم‌زمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقه‌مندان مهیا می‌کند.

به ما بپیوندید: