«عملیات احیا» یکی از روایت‌های پیشرفت ایران است

1404/02/22-15:51

در ششمین روز از سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، نشست ویژه‌ای با حضور نویسندگان برجسته حوزه روایت پیشرفت برگزار شد. در این مراسم، ناصر مولایی و محمد حکم‌آبادی، نویسندگان کتاب‌های «روایت یک رویش» و «عملیات احیا»، به‌ بیان تجربیات خود در پژوهش و نگارش آثارشان پرداختند و از اهمیت روایتگری پیشرفت و تحول در انتقال دستاوردهای علمی و صنعتی کشور سخن گفتند.

 

به گزارش ستاد خبری سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، هم‌زمان با ششمین روز نمایشگاه، نشست تقدیر از نویسندگان حوزه روایت پیشرفت با حضور ناصر مولایی، نویسنده کتاب «روایت یک رویش»، محمد حکم‌آبادی، نویسنده کتاب «عملیات احیا»، مصطفی محمدی، نماینده انتشارات راهیار، و محمد ابوالقاسمی، مدیر این انتشارات، برگزار شد. 

 

ابوالقاسمی پیرامون فعالیت‌های نشر راهیار گفت: این نشر از سال ۱۳97 فعالیت خود را آغاز کرده و عمده اقدامات این نشر ذیل سرفصل تاریخ شفاهی و تجربه زیسته انقلاب اسلامی بوده است.

 

وی تصریح کرد: ما در نشر راهیار سوژه‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی را در مقاطع زمانی را پوشش می‌دادیم و طی سال‌های اخیر، دو سرفصل تازه مدافعان حرم و سرفصل پیشرفت را در دستورکار قرار داده‌ایم. این سرفصل‌ها به‌طور ویژه می‌توانند مورد عنایت سایر ناشران و استقبال مخاطبان قرار گیرند. به بیان دیگر، در این حوزه، سوژه‌هایی در مقیاس محلی اما با نگاه بین‌المللی وجود دارد که هر خواننده غیردانشگاهی، کارآفرین، صنعتگر یا فعال اقتصادی می‌تواند با آن ارتباط برقرار کند. 


حکم‌آبادی، نویسنده کتاب روایت عملیات احیا، در ادامه نشست ضمن بیان فرایند انتخاب سوژه کتاب گفت: برای پیدا کردن شرکت جمکو در سبزوار راه زیادی پیموده شد؛ به‌ویژه آنکه به‌جز پژوهشگاه رویان، مؤسسه دانش‌بنیان دیگری را سراغ نداشتیم؛ اما به‌طور تصادفی مطلع شدم که شرکتی به نام جمکو در سبزوار وجود دارد که کار اورهال نیروگاه اتمی بوشهر را انجام داده است.

 

حکم‌آبادی افزود: در کمال تعجب وقتی با مدیرعامل این شرکت صحبت کردم، متوجه شدم الکتروموتورهای ضدانفجار برای جایگاه‌های سوخت را به‌دلیل تحریم‌ها داخلی‌سازی کرده‌اند. این شرکت موفق شد پنجمین کشوری شود که این دستگاه را ساخته است.

 

نویسنده عملیات احیا خاطرنشان کرد: این نقطه شروعی برای من بود و حالا آن‌قدر سوژه متنوع در کشور سراغ دارم که نمی‌دانم سراغ کدامشان بروم؛ زیرا خود موضوع تحول خاصیت دراماتیک و داستانی دارد. این درام گاهی در مورد انسان‌هاست و گاهی در صنعت به چشم می‌خورد. خرده‌روایت و روایت در این کتاب به نحوی نگارش یافته که مخاطب از خواندن آن خسته نشود.

 

وی افزود: پس از آنکه این کتاب جوایز متعددی دریافت کرد؛ ازجمله جایزه جلال، جایزه کتاب سال، جایزه جوانان و جایزه کتاب رشد، توانست الهام‌بخش ساخت دو مورد کمیک‌موشن برای صدا‌وسیما، کتاب قصه کودکان، فیلم‌نامه صداوسیما و حتی دیوارنگاره شود. این خروجی‌ها باعث بیشتر دیده شدن کتاب اصلی شد.

 

کتاب دیگری که در این نشست بررسی شد، کتاب «روایت یک رویش» به‌قلم ناصر مولایی بود، کتابی که روایتگر زندگی دکتر سعید کاظمی آشتیانی، بنیان‌گذار پژوهشگاه رویان، است. مولایی در این زمینه گفت: احساس می‌کردم شخصیت این دانشمند به‌درستی شناخته نشده است، در حالی که سهم بسیار مهمی در موضوع سلول‌های بنیادین و ناباروری و جنین‌شناسی داشته‌اند. زمانی که این فناوری در کشور وجود نداشت هزینه دلاری زیادی برای درمان صورت می‌گرفت و شایسته بود که حاصل زحمات و شخصیت برجسته این دانشمند به‌شکل یک کتاب در اختیار مردم ایران قرار گیرد. 

 

در ادامه نشست، محمدی، نماینده انتشارات راهیار، از 14 عنوان کتاب تازه این نشر رونمایی کرد. در پایان با حضور علی‌اکبرزاده، رئیس نشر دانشگاهی، بابایی، معاون خانه کتاب، و زهرا شیخی، معاون پژوهش جهاد دانشگاهی، از نویسندگان این کتاب تقدیر به عمل آمد.
 
سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۷ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی(ره) ادامه خواهد یافت. هم‌زمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقه‌مندان فراهم کرده است.

به ما بپیوندید: