
لزوم تقویت حقوق، امکانات و جایگاه هفت هزار کتابدار نهاد کتابخانهها
1404/02/22-15:55
عضو ناظر مجلس در هیئت امنای کتابخانههای عمومی کشور، با تأکید بر نقش اساسی کتابخانهها در انتقال فرهنگ اسلامی– ایرانی، خواستار حمایت همهجانبه از نهاد کتابخانهها شد و از آمادگی خود برای همکاری میدانی و عملیاتی در این زمینه خبر داد.
به گزارش ستاد خبری سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، حجتالاسلام والمسلمین اسماعیل سیاوشی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و عضو ناظر مجلس در هیئت امنای کتابخانههای عمومی کشور، در حاشیه حضور در غرفه نهاد کتابخانههای عموم کشور، در سخنانی با اشاره به نقش کلیدی کتاب در انتقال فرهنگ غنی اسلامی– ایرانی و انقلابی به نسلهای آینده، گفت: کتاب، برخلاف محتوای فضای مجازی یا دیجیتالی که میتواند دستخوش تغییر شود، بهعنوان یک سند ماندگار، قابلیت انتقال دقیق مفاهیم فرهنگی به نسلهای بعد را دارد.
وی با بیان اینکه نهاد کتابخانههای عمومی کشور باید هم از نظر فیزیکی و هم از نظر معنوی، علمی و محتوایی مورد حمایت قرار گیرد، افزود: نباید تصور کنیم که دوران کتاب چاپی گذشته است. هنوز هم کتابخانهها نقش مؤثری در فرهنگسازی دارند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به وجود نزدیک به 7000 کتابدار در کشور، بر لزوم تقویت حقوق، امکانات و جایگاه آنان تأکید کرد و افزود: این مهم باید از طریق مجلس شورای اسلامی و سایر منابع ممکن دنبال شود.
سیاوشی ضمن بیان اهمیت رویکرد عملیاتی در حمایت از نهاد کتابخانهها تصریح کرد: باید جلسات هیئتامنای کتابخانهها بهصورت منظم برگزار شود و تقسیم کار دقیق صورت گیرد و میتوان از ظرفیتهای مختلف، همچون شهرداریها و خیرین برای تأمین منابع مالی بهره برد.
وی در پایان با تأکید بر آمادگی خود برای همکاری در برنامههای نهاد کتابخانهها خاطرنشان کرد: کتاب، کتابخانه و کتابدار، بسترهایی برای حفظ هویت فرهنگی جامعه هستند. ما نیز در مجلس آمادهایم تا در هر برنامهای که نهاد ارائه دهد، حمایت کنیم و پای کار باشیم.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی(ره) ادامه خواهد یافت. همزمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقهمندان فراهم کرده است.