
برگزاری نشست «آداب و رسوم تاریخی حرم مطهر رضوی» در نمایشگاه کتاب
1404/02/22-16:11
به گزارش ستاد خبری سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، نشست آداب و رسوم تاریخی حرم مطهر رضوی، امروز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ با حضور رضا نقدی، پژوهشگر و مدیر گروه فرهنگ و هنر اسلامی بنیاد پژوهشهای اسلامی و حجتالاسلام محمدتقی کریمی، معاون پژوهشی بنیاد پژوهشهای اسلامی، در سرای گفتوگوی سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برگزار شد.
رضا نقدی، پژوهشگر و مدیر گروه فرهنگ و هنر اسلامی بنیاد پژوهشهای اسلامی، در این نشست گفت: مردم با خواندن کتاب «آیینهای حرم مطهر رضوی» میتوانند با تاریخچه آداب و رسوم حرم رضوی آشنا شوند. هرآنچه که در این کتاب آمده، از کتاب دو جلدی و قطور دایرهالمعارف حرم مطهر رضوی برگرفته شده است.
او افزود: کتاب تاریخ و تشکیلات آستان قدس رضوی هم به تشریح آداب و رسوم حرم رضوی پرداخته است.
مدیر گروه فرهنگ و هنر اسلامی بنیاد پژوهشهای اسلامی بیان کرد: خطبهخوانی، یکی از آداب و رسوم حرم رضوی است. خطیب در همه ممالک اسلامی وجود داشته است.
نقدی سپس انواع خطبههایی را که در حرم رضوی خوانده میشوند، برشمرد.
حجتالاسلام محمد تقی کریمی، معاون پژوهشی بنیاد پژوهشهای اسلامی نیز، در بخش دیگری از نشست مذکور گفت: هر جامعهای متناسب با ریشههای فرهنگی خودش یک سری از آداب را برای خودش نهادینه میکند.
او بیان کرد: فضای فرهنگی و اجتماعی دورههای مختلف تاریخی، روی آداب و رسوم حرم رضوی تاثیر گذاشتهاند اما این، به آن معنی نیست که آداب و رسومی چون نقارهزنی ریشه معرفتی ندارند.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی(ره) ادامه خواهد یافت. همزمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقهمندان فراهم کرده است.