
پویایی صنعت چاپ ایران از کیفیت نمایشگاه کتاب تهران پیداست
1404/02/22-18:57
استاد دانشگاه و رئیس سابق دانشگاه تهران معتقد است شوروحال نمایشگاه کتاب ستودنی است و نشان میدهد همچنان صنعت چاپ در ایران پویا است.
به گزارش ستاد خبری سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، احمد نیلی در آیین رونمایی از کتاب «جامعه، دانشگاه و دانایی» در غرفه انتشارات اطلاعات تصریح کرد: نمایشگاه کتاب تهران دههها است دایر است و حتی شکلگیری فضای دیجیتال نیز نتوانسته از شوروحال آن بکاهد.
وی افزود: چند سال پیش تصور میشد که فضای دیجیتال صنعت چاپ کشور را متأثر و یا حتی متوقف خواهد کرد؛ اما بهتجربه مشخص شد جامعه ایرانی پیچیدگیهای خاصی دارد و در یک سیر قابلپیشبینی حرکت نمیکند.
نیلی همچنین با اشاره به اینکه بخش بینالملل نمایشگاه همواره برای اساتید دانشگاه و دانشجویان شوروحال ویژه دارد، ادامه داد: در مقطعی ارز ترجیحی برای دانشجویان و اساتید اختصاص مییافت تا بتوان کتب خارجی تهیه کرد که بسیار استقبال میشد.
وی همچنین درخصوص کتاب «جامعه، دانشگاه و دانایی» تصریح کرد: این کتاب تاریخ شفاهی دانشگاه تهران است و با این هدف نوشته شده است که آنچه ما در هفت سال دوره مدیریت دانشگاه تهران تجربه کردیم، برای آیندگان به یادگار گذاشته شود.
رئیس سابق دانشگاه تهران با بیان اینکه در نگارش این کتاب عباس قنبری باغستان، احمدرضا خضری و حسین میرزایی نیز مشارکت داشتهاند، اضافه کرد: مردم بیش از آنکه به گزارشهای آماری دانشگاهها مانند تعداد دانشجویان اهمیت بدهند، به علت تصمیمات گرفتهشده و تحلیل اتفاقات توجه دارند. به همین دلیل، در کتاب رویکرد تحلیلی از وقایع دانشگاه داشتیم تا برای مدیران و نسلهای بعدی تجربههایی به یادگار بماند.
استادتمام دانشگاه همچنین در گفتوگو با خبرنگار ستاد خبری درخصوص کموکیف کتب دانشگاهی تصریح کرد: اگر کتب دانشگاهی در سه حوزه علوم نظری، اجتماعی و انسانی دستهبندی شود، بهغیر از دو مورد اول که دانشجویان به منابع خارجی مناسبی دسترسی دارند، در علوم انسانی با مشکل مواجه هستیم.
نیلی تصریح کرد: در رشته علوم انسانی بهجرئت میتوان گفت رشد محتوایی نداشتیم و با محدودیت منابع مواجهیم. متفکران این حوزه نیز دستشان بسته بوده و بیش از آنکه اشکال کار متوجه آنها باشد، متوجه محدودیتهایی است که دست آنها را بسته است.
وی افزود: این در حالی است که رسالههای این حوزه میتوانند عمیق تر به بررسی مسائل روز جامعه بپردازند و بسیاری از مسائل و مشکلات جامعه را تحلیل و بررسی کنند.
این استاد دانشگاه معتقد است بیشتر متفکران علوم انسانی ایرانی توانایی علمی در سطح بینالملل دارند، اما قادر به ارائه ایدهها آنطور که باید نیستند.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی(ره) ادامه خواهد یافت. همزمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقهمندان فراهم کرده است.