در رونمایی از کتاب «خوانش‌هایی از دیپلماسی فرهنگی تراز انقلاب» مطرح شد؛

دیپلماسی فرهنگی ایران برگرفته از روایات، آیات و ارزش‌های انقلاب است

1404/02/22-19:31

در ششمین روز از برگزاری سی‌و‌ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، رونمایی از کتاب «خوانش‌هایی از دیپلماسی فرهنگی تراز انقلاب» برگزار شد.


به گزارش ستاد خبری سی‌و‌ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، رونمایی از کتاب «خوانش‌هایی از دیپلماسی فرهنگی تراز انقلاب» با حضور محمدهادی فلاح‌زاده، عضو شورای عالی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانی‌پور، نویسنده کتاب «خوانش‌هایی از دیپلماسی فرهنگی تراز انقلاب»، مهدی فیاضی، رئیس مرکز فرهنگی و انتشارات بین‌المللی الهدی، محسن جوادی، رئیس سی‌و‌ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، حجت الاسلام والمسلمین حمیدرضا ارباب سلیمانی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حسین دیوسالار، معاون توسعه همکاری‌های علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی امروز دوشنبه 22 اردیبهشت ماه در سرای اهل قلم برگزار شد.


محسن جوادی، رئیس سی‌و‌ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: نمایشگاه کتاب زمینه‌ای را فراهم کرده تا رویدادهایی با محور ارزیابی، رونمایی و نقد کتاب شکل بگیرد و این نیز آرزوی همه افرادی است که به فرهنگ ایران علاقه دارند، چرا که اگر فرهنگ و کتاب ارزیابی و نقد نشود و صرفا تمجید و تعریف شود، شاید زیاد رشد نکند.


وی افزود: به صلاحیت آقای ایمانی‌پور برای نوشتن کتاب «خوانش‌هایی از دیپلماسی فرهنگی تراز انقلاب» واقف هستم و موضوعی که انتخاب شده بسیار مهم است. چرا که گاهی ممکن است تعامل در سطح بین‌المللی گره حقوقی نداشته باشد، اما توافقی هم که در این زمینه باید انجام شود رخ ندهد.


رئیس سی‌و‌ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ادامه داد: به‌نظرم پرداختن به دیپلماسی فرهنگی که ماهیت فرهنگی دارد، به عنوان امری ضروری در این کتاب به آن پرداخته شده است.


در ادامه این نشست، حجت الاسلام والمسلمین حمیدرضا ارباب سلیمانی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: کتاب، اذان فرهنگ است که باعث می‌شود بخشی از وقت خود را با کتاب بگذرانیم و متوجه شویم حال و هوای افرادی که مطالعه می‌کنند، با سایر افراد متفاوت است.


وی افزود: وقتی نقاط مشترک فرهنگ شناسایی شد، زبان مشترک شکل می‌گیرد و وقتی زمینه زبان مشترک فراهم شد، فضای حقیقی و تعامل شکل می‌گیرد که همان دیپلماسی است، بنابراین دیپلماسی را باید زبان دانش بدانیم که با دنیای جهانی ارتباط برقرارکنیم. 


سلیمانی ادامه داد: سیاستمداران، برجستگان و فرهیختگان یک کشور می‌توانند با سایر کشورها گفت‌و‌گو  و تعامل برقرار کنند. در گذشته ملاحظات سیاسی، اقتصادی و امنیتی در دیپلماسی بسیار برجسته بود. اما به مرور زمان اعلام کردند که از مهمترین راه‌های تعامل، دیپلماسی فرهنگی است و این دیپلماسی چندین سال است که به عناوین دیپلماسی اضافه شده است.


معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی  گفت: به تعبیر مقام معظم رهبری به دنبال دیپلماسی التماسی و انفعالی نیستیم. دیپلماسی فرهنگی ایران برگرفته از روایات و آیات و ارزش‌های انقلاب اسلامی است، بنابراین ارزش‌های فرهنگی کشور در همه جا باید مورد توجه قرار بگیرد.


حسین دیوسالار، معاون توسعه همکاری‌های علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز در این نشست گفت: دیپلماسی فرهنگی در روابط بین‌الملل نقش پررنگی در حوزه‌های سیاسی و اقتصادی دارد. اما گفتمان جمهوری اسلامی در کنار فرهنگ اصیل و هویت ایرانی ـ اسلامی بیانگر این است که هویت دیپلماسی فرهنگی می‌تواند پیش برنده و گره‌گشا باشد و برای جهان امروز گفتمان جدید داشته باشیم. 


وی افزود: جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر گفتمان عدالت محور، صلح طلب و فرا امنیت پایدار است که می‌تواند در عرصه بین‌الملل، آورده جدیدی داشته باشد که آن، برون رفت از چالش‌هاست.


در ادامه این نشست، محمدهادی فلاح‌زاده، عضو شورای عالی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: کتاب «خوانش‌هایی از دیپلماسی فرهنگی تراز انقلاب» نظر با عمل را با هم دارد و می‌تواند برای دست‌اندرکاران تاثیرگذار باشد.


وی با بیان اینکه نقد می‌تواند مقدمه‎‌ای برای بهبودبخشی کتاب باشد، افزود: کتاب شامل دل‌نوشته‌هایی است که در این بخش نقصی وجود ندارد و نویسنده تلاش می‌کند از منظر سیاسی و اعتقادی به مفهوم مقاومت بپردازد و به آن معنا ببخشد.


وی با اشاره به این که ساختار محتوایی کتاب تا حدودی طبقه‌بندی شده است، بیان کرد: روش‌شناسی و چیدمان اصول کتاب نیاز به بازنگری دارد. اما اشاره به فعالیت‌های شهید حاج قاسم سلیمانی نقطه مثبت کتاب است.


در ادامه نشست، مهدی فیاضی، رئیس مرکز فرهنگی و انتشارات بین‌المللی الهدی گفت: ما ابرقدرت دیپلماسی و ابرقدرت انسان‌سازی هستیم که این مسئله برای ابرقدرت‌های استعمارگر سنگین است، بنابراین به قسمت تراز انقلاب این کتاب کار دارم.


وی افزود: عمق استراتژیک ایران در قلب تک‌تک جوانان ایرانی است که دنبال شنیدن حقیقت هستند.


در این نشست همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور، نویسنده کتاب «خوانش‌هایی از دیپلماسی فرهنگی تراز انقلاب» گفت: این کتاب مجموعه‌ای از یادداشت‌هایی است که بعد از فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی می‌نوشتم. کتاب «خوانش‌هایی از دیپلماسی فرهنگی تراز انقلاب» شامل ۹۸ یادداشت است که تبدیل به این کتاب شده است.


وی افزود: درک شرایط ایران و انقلاب اسلامی برای روایت درست بسیار اهمیت دارد. به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی در یک پیچ تاریخی و در گام دوم انقلاب اسلامی قرار داریم و باید بگوییم که در چه شرایطی قرار داریم.


رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ادامه داد: تمدن‌سازی فرایندی است که مراحل مختلفی دارد و جریان مقاومت یکی از حلقه‌های تمدن نوین اسلامی است. در واقع هیچ‌چیز به اندازه جریان مقاومت و اتفاقی که در فلسطین افتاد، ما را به اتحاد اسلامی نزدیک‌تر نکرده بود.


وی افزود: من تلاش کردم موضوع مقاومت را چنان که هست تبیین کنم و موضوع لیبرال دموکراسی را هم آن‌گونه که هست، نقد کنم.


سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۷ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی(ره) ادامه خواهد یافت. هم‌زمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقه‌مندان فراهم کرده است.

به ما بپیوندید: