به افزایش انتشار آثار تألیفی حوزه سواد رسانه امیدواریم

1404/02/27-16:28

کتاب «دانش و سواد فضای مجازی» به‌همت انتشارات سروش در سی‌وششمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، عرضه شد.


به گزارش ستاد خبر سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، محمدمهدی مؤمنی‌ها، دکترای علوم ارتباطات و از مدیران صدا‌وسیما، درباره کتاب «دانش و سواد فضای مجازی» توضیح داد: این اثر حاصل سال‌ها فعالیت و تجربه او در حوزه فضای مجازی است. مؤمنی‌ها با اشاره به حضور خود از ابتدای ورود اینترنت به صدا‌وسیما در بخش فضای مجازی، تأکید کرد که هدف این کتاب، ارائه یک دیدگاه کاربردی و جامع درباره فضای مجازی است.


کتاب «دانش و سواد فضای مجازی» به موضوعاتی چون شبکه‌های اجتماعی، هوش مصنوعی و متاورس پرداخته و تلاش کرده است تا این مفاهیم را به‌شکلی ساده و قابل‌فهم برای عموم مردم، از نوجوانان و جوانان تا والدین، بیان کند. مؤمنی‌ها افزود که در این کتاب علاوه بر بررسی فرصت‌ها و تهدیدهای فضای مجازی، به دغدغه‌های خانواده‌ها نیز توجه شده است؛ به‌ویژه در زمینه‌هایی که فضای مجازی می‌تواند خطراتی به همراه داشته باشد یا بر روابط اجتماعی تأثیر بگذارد.


وی همچنین به تأثیرات روزافزون هوش مصنوعی بر مشاغل و آینده اجتماعی اشاره کرد و گفت: این فناوری می‌تواند بسیاری از مشاغل را در آینده نزدیک از بین ببرد. او پیش‌بینی کرد که ربات‌های هوش مصنوعی به‌زودی وارد خانه‌ها خواهند شد و نقش‌های کمکی را در زندگی روزمره ایفا خواهند کرد. مؤمنی‌ها بر لزوم داشتن آگاهی از این تحولات برای استفاده بهینه از فناوری‌های نوین تأکید کرد.

 

مؤمنی‌ها در ادامه به چالش‌های فرهنگ‌سازی در کشور اشاره کرد و گفت: در بسیاری از موارد، فناوری‌ها ابتدا وارد کشور می‌شوند و سپس، به فکر فرهنگ‌سازی و تدوین قوانین مرتبط با آن‌ها می‌افتیم. او نمونه‌هایی همچون پیام‌رسان تلگرام را ذکر کرد که پس از فراگیر شدن، محدودیت‌هایی برای آن اعمال شد؛ اما به‌دلیل عدم‌آگاهی و فرهنگ‌سازی کافی، مردم به استفاده از فیلترشکن‌ها روی آوردند.

 

در پایان، مؤمنی‌ها از همه علاقه‌مندان به افزایش سواد فضای مجازی خود دعوت کرد تا این کتاب را مطالعه کنند. او بر این باور است که این کتاب می‌تواند کمک کند تا افراد به‌ویژه خانواده‌ها با استفاده آگاهانه از فضای مجازی، برنامه‌ریزی مناسبی برای خود و آینده‌شان داشته باشند.

 

سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۷ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی(ره) ادامه خواهد یافت. هم‌زمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقه‌مندان فراهم کرده است.

به ما بپیوندید: