مراسم توديع و معارفه معاون سابق و جديد امور فرهنگي وزارت ارشاد برگزار شد
1389/04/08-08:30
بهمن دري اخوي ، معاون امور فرهنگي در مراسم معارفه خود گفت: تدوين منشور مطالبات بر اساس فرمايشات مقام معظم رهبري از نخستين فعاليتهايي است كه بايد در معاونت فرهنگي انجام شود.دكتر محسن پرويز،معاون سابق وزير ارشاد نيز در اين مراسم گفت: اميدوارم مسير گذشته ادامه پيدا كند._
به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، در اين مراسم كه با پخش سرود ملي جمهوري اسلامي ايران و قرائت آياتي چند از كلامالله مجيد آغاز شد، محمد علي طالبيان ، قائم مقام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در امور شعر و ادب و رييس حوزه وزارتي گفت: دكتر حسيني از دوستان صميمي من هستند كه اميدوارم با كمك ايشان و همياري ساير همكاران قدمهايي در راه اعتلاي فرهنگ و دانش برداريم.
وي ادامه داد: شعر و ادب قدمتي به پهناي تاريخ دارد و لازم است درباره اين مساله نكاتي را بيان كنم.
وي با اشاره به ريشههاي الهي شعر و ادب فارسي گفت: رمز جاودانگي بزرگاني چون حافظ و سعدي و مولانا ريشه داشتن در قرآن است.
طالبيان همچنين گفت: اين شاهكارهاي فارسي لايههايي دارد كه برگرفته از انديشههاي الهي است و اين در نظريات نقد ادبي مشهور است.
قائم مقام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در امور شعر گفت: روش شناخت خدا و انسان وديگر مسايل يا استدلالي است يا شهودي كه عرفاي ما به روش استدلالي اعتقاد نداشتند و عرض و طول عقل را محدود ميانگاشتند،به همين لحاظ شاعران ما به همه عالم عشق ميورزيدند و با شهود زندگي ميكردند.
وي با اشاره به سفارش رييس جمهوري براي تشكيل چنين جايگاهي براي شعر تصريح كرد: همت وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز در اين زمنيه شايسته تقدير است و اميدواريم اين نگاه ويژه عمق پيدا كرده و پيشرفت زيادي را در اين عرصه شاهد باشيم.
طالبيان همچنين گفت: تجميع نهادهاي شعر و ادب در كنار يكديگر، ارتباط بيشتر با كانونها و انجمنهاي شعر و ادب، برگزاري همايشهاي شعر و ادب در حوزه شناخت شاعران بزرگ، شناخت و بزرگداشت شعرهاي شاهكار ادبيات فارسي، تعاملات بينالمللي با شاعران مسلمان و غير مسلمان، حمايتهاي مادي و معنوي از آثار فاخر، تصحيح متون ادبي و حمايت از چاپ اين آثار از جمله برنامههايي است كه ميشود به آنها فكر كرد و عملياتي شوند.
در ادامه اين مراسم محمدعلي آذرشب، مشاور جديد وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در امور بينالملل گفت: درگفتگو با مسوولان فرهنگي ديگر كشور آنها به من اين اميد را دادند كه ما مكمل هم هستيم و رقابتي نداريم.
وي ادامه داد: اميدوارم در اين زمينه فعاليتهايي انجام شود كه در خور شان جمهوري اسلامي ايران باشد، چون پيام جمهوري اسلامي ايران، احيا است.
در اين مراسم، دكتر محسن پرويز، در سخناني كوتاه گفت: من به جز دو مرتبه از روي نوشته سخنراني نكردهام؛ ولي براي اين جلسه يادداشتي را آماده كرده بودم .
وي ادامه داد: آمادگي براي من در جلسه توديع و معارفه از چندي پيش وجود داشت و در آن يادداشت، خاطرهاي از دوران جبهه و جنگ آورده بودم، ولي چون احساس كردم آن خاطره هم ميتواند براي برادرم آقاي دري حاشيهاي درست كند، از خواندن آن صرف نظر كردم.
پرويز همچنين گفت: برخي از فعاليتهاي معاونت فرهنگي در سخنان آقاي طالبيان مشخص بود و برخي ديگر نيز در بخشهاي ديگر ديده ميشود.
وي افزود: از اين فرصت استفاده ميكنم و از همه عزيزاني كه در اين مدت مرا ياري و پشتيباني كردند، تشكر ميكنم.
وي با اشاره به زحمات همكارانش در پيشبرد مسائل فرهنگي در درون وزارتخانه و خارج از آن افزود: اميدورام مسير گذشته همچنان ادامه پيدا كند.
در اين مراسم مجتبي سلطاني ، مشاور وزير در امور جوانان در سخناني كوتاه از اعتماد وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي از انتخابش براي اين سمت تشكر كرد.
در ادامه،بهمن دري اخوي، معاون جديد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در امور فرهنگي با بيان خاطرهاي از زمان شاگردي در محضر آيتالله مشكيني، گفت: از ايشان سوال شد چگونه قرآن را حفظ كنيم و ايشان پاسخ دادند كه به قرآن عمل كنيد.
وي ادامه داد: ايشان همچنين گفتند اگر مي خواهيد هر شغلي را انتخاب كنيد، نهجالبلاغه را فراموش نكرده و همچنين فرمان حضرت امير به مالك اشتر را آويزه گوش كنيد.
دري افزود: حضرت امام خمنيي(ره) نيز بر اساس اين مدل،آن را قولا و عملا پي گرفتند.امام در روزهاي آغازين انقلاب اسلامي نهادهاي موازي ايجاد كردند و در برابر از بين بردن نهادهاي گذشته نيز مقاومت كردند و ميفرمودند كه بايد فرهنگ اهل بيت را بين مردم ترويج كنيم. همان روحيهاي كه رهبر معظم انقلاب در ديدار اخيرشان با اساتيد بسيجي يادآور شدند كه بسيج عرصه جهاد است نه قتال.
معاون امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي همچنين گفت: با توجه به ربع قرن تجربه در امور فرهنگي معتقدم در اين عرصه با بروكراسي و تكنو كراسي راه به جايي نميبريم و اگر بخواهيم قلههاي پيشرفت را فتح كنيم بايد ترجمان حديث ثقلين را پيگيري كنيم.
وي در ادامه بابيان نقل جملاتي از مقام معظم رهبري درباره روحيه خدمتگذاري به مردم و همچنين جملاتي از رييس جمهوري دراين باره عنوان كرد: ارتقاي جايگاه معاونت فرهنگي از نظر كيفي كار گستردهاي را ميطلبد و نخستين كاري كه ميتوانيم در اين زمينه انجام دهيم، تدوين منشور مطالبات فرهنگي است.
وي همچنين گفت: راه دشواري در پيش نداريم،مطالبات را مقام معظم رهبري در حوزههاي مختلف تبيين كردند و اين كار ما را سهل ميكند. بايد اين خلاءها را به شكلي جدي بررسي كرده و در اين حوزه ها فعاليت كنيم.
دري همچنين گفت: اكنون حوزه كاري معاونت فرهنگي روي كتاب استوار است،ولي نبايد همه توان معاونت فرهنگي را به كتاب معطوف كنيم.
معان امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي همچنين گفت: البته 70 درصد حوزههاي صحبت مقام معظم رهبري درباره كتاب است، اما مسايلي نيز وجود دارد كه بايد به شكل جدي روي آنها بحث و بررسي شود.
دري تصريح كرد: آسيبشناسي انقلاب اسلامي، كم كاري درباره مباني فكري، فقدان آثار فرهنگي در زمينه انقلاب، كمبود آثار در زمينه جنگ،خلاهاي موجود در عرصه نقد، تغذيه مراجع فكري و مراقبت از حوزه نشر از جمله حوزههايي است كه بايد در زمينه آن كوشش كرد.
وي افزود: درباره ضعف قصه و رمان، اگر همين دغدغه مقام معظم رهبري را جدي بگيريم وبراي رفع آن تلاش كنيم، بسياري از مشكلها از جمله فيلمنامه آثار سينمايي و تلويزيوني حل خواهد شد.
به گفته وي ارزشگذاري و فاصله گذاري همان حفظ ارزشهاي و جلوگيرياز استحاله ارزشها است.
وي با اشاره به بهرهگيري ازنيروهاي معاونت فرهنگي گفت: نيروهايي كه در اين معاونت مشغول به كار هستند، از بهترينها و نخبهها هستند و در اين جا لازم است از دكتر محسن پرويز تشكر كنم كه اقدامات موثري را انجام دادند، از جمله نمايشگاه كتاب امسال كه از جمله بهترين دورههاي برگزاري نمايشگاه بود و از رييس جمهور محترم و وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز براي حسن اعتماد به خود تشكر ميكنم.
در پايان اين مراسم نيز وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: دكتر پرويز زحمات زيادي كشيدند كه از آغاز دهه 80 در انتشارات سروش با ايشان مانوس بوديم و در اين يكسال نيز با دلسوزي فعاليت كردند.
وي ادامه داد: دكتر پرويز در زمينه برگزاري نمايشگاه كتاب تلاش زيادي از خود نشان داد و همچنين با برگزاري نمايشگاههاي استاني كتاب براي معاونت فرهنگي نسبت به ساير معاونتها وجه تمايزي ايجاد كرد كه رضايت استانها از معاونت فرهنگي در بيشتر اوقات نشان دهنده توجه به استانهاي سراسر كشور است.
حسيني همچنين گفت: آقاي دري نيز فردي كتابشناس هستند و با توجه به اهتمام دولت لازم است فعاليتهاي زيادي در اين حوزه انجام شود كه آماده كردن برنامههايي براي كارگروه ويژه كتاب در دولت از جمله اين فعاليتهاست.