مدیرعامل خبرگزاری مهر مطرح کرد؛

«بخوانیم و بسازیم» ارجاع جامعه به علم است

1403/02/18-12:13

محمدمهدی رحمتی شعار «بخوانیم و بسازیم» نمایشگاه کتاب را توجه بیشتر به علم و دانش دانست و گفت: خوب است رسانه‌ها در فرصت برگزاری نمایشگاه کتاب به مسئله مطالعه ضریب بدهند.

محمدمهدی رحمتی مدیرعامل خبرگزاری مهر، به ستاد خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، گفت: نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را می‌توان به جشن کتاب تعبیر کرد که هر سال برگزار می‌شود و فرصت بیشتری برای توجه به کتاب و مطالعه در کشور را فراهم می‌کند. نویسندگان و ناشران در این مجال جدیدترین آثار خود را معرفی می‌کنند.

وی افزود: نمایشگاه فرصتی برای حضور اهل قلم زیر یک سقف است. همینطور محل قرار فرهنگی اقشار مختلف به ویژه خانواده‌هاست. مخاطبان گسترده این نمایشگاه باید مورد توجه اصحاب رسانه نیز باشند و به مسئله مطالعه ضریب دهند. آنها باید با این رویداد مهم ملی و بین‌المللی همراهی مناسبی داشته باشند.
مدیرعامل خبرگزاری مهر ادامه داد: از چگونه مطالعه کردن تا معرفی نویسندگان برتر می‌تواند سرفصل کارهای مهم رسانه‌های عمومی ایران در ایام برپایی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران باشد. امیدوارم امسال نیز نمایشگاه خوبی داشته باشیم و مخاطبان بتوانند نیازهای خود از بازار کتاب را به خوبی تامین کنند.

رحمتی یادآوری نقش و جایگاه یادگیری را عامل مهمی در جلب نظر عموم شهروندان برای دعوت آنها به نمایشگاه کتاب دانست و در همین رابطه گفت: خوب است برگزارکنندگان نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران هرچه بیشتر در مورد اتفاق‌ها و برنامه‌هایی که در این رویداد بزرگ اجرا می‌شوند، به موقع مردم را مطلع کنند. توجه به ابعاد و کارکردهای کتاب و مطالعه در دعوت مردم به نمایشگاه تاثیر بسزایی خواهد داشت.

وی در رابطه با شعار امسال نمایشگاه کتاب با عنوان «بخوانیم و بسازیم»، بیان کرد: هر چقدر ارجاع به کتاب و توجه به علم و دانش در جامعه گسترش یابد نتایج آن را در تمام شئونات خواهیم دید. رسانه‌ها نیز می‌توانند در توجه به علم مخاطبان خود را بیش از هر زمان دیگری آگاه کنند تا نگاه آنها به مطالب غیرعلمی کمتر جلب شود.

مدیرعامل خبرگزاری مهر در بخش دیگری از این گفت‌وگو به جایگاه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در توسعه دیپلماسی فرهنگی پرداخت و گفت: قدرت‌های جهانی به دلایلی مختلف از ایران در دیگر کشورهای جهان تصویر مخدوشی ارائه می‌کنند، زمانی که توانمندی‌های کشورمان را به فعالان حوزه‌های مختلف در دیگر کشورها بازگو می‌کنیم، مورد باور آنها قرار نمی‌گیرد. به طور مثال باور نمی‌کنند که در ایران این تعداد رسانه فعال وجود دارد و یا رویدادهایی فرهنگی بزرگی چون نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار می‌شود.

رحمتی ادامه داد: نمایشگاه کتاب فرصت بی‌بدیل ایجاد می‌کند تا آرا و اندیشه‌های گوناگون در ایران منعکس شوند و ما بتوانیم به این واسطه ظرفیت‌های ملی خود را میان دیگر ملل جهان به خوبی معرفی کنیم. این به خودی خود کمک می‌کند تا تصویر درستی از کشورمان ایجاد شود. همچنان که استقبال بی‌نظیری همه ساله از نمایشگاه کتاب تهران صورت می‌گیرد این خود بیانگر اهمیت و ارزش این رویداد بزرگ ملی و بین المللی است.

وی در مورد انتخاب یمن به عنوان مهمان ویژه سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، بیان کرد: به طور قطع کشور یمن که حدود ۱۰ سال است در جنگ و محاصره به سر می‌برد فعالیت‌های چاپ و نشر آن دچار تنگنا شده، این موضوع مهم در کنار همه آسیب‌های جنگ به جامعه و مردم یمن خسارت وارد می‌کند. با این اوصاف اما آنها چاپ و نشر را به کناری نگذاشته‌اند. به نظر من حضور یمن در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران یک اتفاق ارزشمند است. نویسندگان و ناشران یمن با حضور در نمایشگاه کتاب تهران این مهم را یادآور می‌شوند که کتاب برایشان مهم است.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

به ما بپیوندید: