مترجم «کتاب غزه» مطرح کرد:

نویسندگان کمتر به زندگی روزمره مردم فلسطین پرداخته‌اند

1403/02/24-17:34

مترجم «کتاب غزه» با بیان اینکه در کتاب‌های موجود، به زندگی روزمره مردم غزه کمتر توجه شده و بیشتر تحلیل‌ها و بررسی‌ها درباره غزه سیاسی و اجتماعی است، گفت: باوجود تمامی مصیبت‌ها، مردم این منطقه هنوز هم زندگی می‌کنند، درس می‌خوانند، به سرکار می‌روند و معاشرت می‌کنند. 

سمانه کدخدایی‌مرغزار، به ستاد خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: در مورد اشغال فلسطین، نوار غزه یا اردوگاه‌های آوارگان، در ایران کتاب‌های فراوانی نگاشته و ترجمه شده است اما این کتاب‌ها معمولا یا اجتماعی هستند یا سیاسی و کمتر به زندگی عادی و روزمره مردم این بخش از خاورمیانه توجه شده است. 

او تاکید کرد: فارغ از این‌که مردم غزه با اشغالگران چگونه مبارزه می‌کنند، آنها زندگی عادی هم دارند. ازدواج می‌کنند، درس می‌خوانند، کار می‌کنند و زندگی معمولی دارند. به این بخش از زندگی مردم غزه یا اصلا توجهی نشده یا به طور منسجم در این زمینه کار نشده است.

کدخدایی‌مرغزار ادامه داد: من از سال ۱۳۹۹ منحصرا آثار مربوط به مردم غزه را ترجمه می‌کنم. کتاب غزه و رام‌الله، مجموعه داستان‌های کوتاهی است که مردم ساکن در این دو شهر آن را به رشته تحریر درآورده‌اند و تلاش کرده‌اند با نوشته‌هایشان حال و هوای فرهنگ، زندگی عادی و سبک زندگی مردم را نشان دهند. در این داستان‌ها نویسندگان تلاش کرده‌اند زندگی عادی را با مبارزاتشان تلفیق کنند. 

وی درباره سوژه‌های این نویسندگان برای نوشتن نیز اشاره کرد: نویسندگان در داستان‌هایشان اشاره می‌کنند که در حین رفتن به دانشگاه، محل کار و به‌طور کلی ترددشان با سوال و جواب ایست بازرسی مواجه می‌شوند، حتی برای روابط شخصی نیز باید پاسخگو باشند و توضیح دهند. در این کتاب، داستان‌های کوتاهی هم از نویسندگان بسیار معروف فلسطینی و هم از نویسندگان گمنام و تازه‌کار موجود است. جلدهای دیگر این کتاب نیز به زودی چاپ می‌شوند. 

او درباره تاثیر این کتاب‌ها بر روی مردم گفت: هرکسی که ذره‌ای انسانیت داشته باشد، فارغ از هرنوع نگرش سیاسی، می‌داند کشتن زن‌ها و کودکان، جلوگیری از رسیدن آذوقه و کمک‌های پزشکی، جنایت علیه بشریت است. یکی از مواردی که نسل‌کشی نامیده می‌شود، جابجایی اجباری افراد از یک منطقه به منطقه دیگر است. مورد دیگر گرسنگی دادن به صورت عمدی به انسان‌ها است، دریغ کردن موارد بهداشتی و پزشکی به مردم جنایت‌علیه‌بشریت و نسل‌کشی است.

کدخدایی‌مرغزار در پایان اشاره کرد: اسرائیل موجودیتی ندارد و جنایت و نسل‌کشی می‌کند. من پشت جلد کتابم نوشتم که حین ترجمه این کتاب، از زمین و آسمان برای مردم این منطقه مصیبت بارید. باید اشاره کنم که دو کتاب دیگر نیز در نشر علم دارم که هر دو درباره مردم غزه و فلسطین است. 

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

به ما بپیوندید: