مدیر دفتر ادبیات داستانی حوزه هنری مطرح کرد؛

«ما غیر ممکنیم» شبیه هیچ رمان دیگری نیست

1403/02/27-19:37

بهزاد دانشگر در مراسم رونمایی از رمان «ما غیر ممکنیم» گفت: نویسنده در این کتاب با چند چالش اساسی روبه‌رو است. همچنین رمان «ما غیر ممکنیم» شبیه هیچ رمان دیگری نیست و مخاطب را با جهانی تازه و متفاوت آشنا می‌کند.

به گزارش ستاد خبری سی‌و‌پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، کتاب «ما غیر ممکنیم» پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ با حضور مطهره شیرانی، نویسنده کتاب، بهزاد دانشگر، مدیر دفتر ادبیات داستانی حوزه هنری و حمید بابایی، نویسنده و منتقد در سرای اهل قلم نمایشگاه کتاب تهران رونمایی شد.

بهزاد دانشگر در این نشست گفت: کتاب «ما غیر ممکنیم»  یک اثر خوب و نویسنده این کتاب آینده‌دار است. اینکه نویسنده‌ای در اثرش با این حجم و مدل‌های تکنیکی داستان نویسی آشنا شود، جای قدردانی و تشکر دارد.

وی با بیان اینکه ما در سال ۱۴۰۳ تصمیم اساسی بر ‌این داریم که به انتشار رمان‌های بیشتری فکر کنیم ادامه داد: امیدواریم بتوانیم در این زمینه بهتر عمل کنیم. تلاش می‌کنیم رمان‌های فارسی بیشتر از قبل خوانده شوند و اشتیاق نویسنده‌های این رمان‌ها برای نوشتن بیشتر شود.

دانشگر افزود: ما پای رمان‌های جذاب که تکنیک‌های خاصی در آنها استفاده شده باشد می‌ایستیم و توجهمان بیشتر نسبت به این کتاب‌ها خواهد بود.

روایتی از زندگی در دنیای موازی

مطهره شیرانی، نویسنده رمان «ما غیر ممکنیم» ضمن بیان اینکه این کتاب رمانی پست مدرن با فضای فانتزی است، گفت: ایده جهان موازی اشاره به این دارد که هر کدام از ما به ازای تصمیم‌هایی که در دو راهی‌های زندگی می‌گیریم، دنیاهای جدیدی را به وجود می‌آوریم. در نتیجه هر کدام یک جهان موازی داریم که در آن زندگی می‌کنیم.

وی افزود: شخصیت‌هایی که در یک مکان جذاب هستند، به‌خاطر موقعیت خاصی که در آن قرار می‌گیرند، وارد جهانی موازی می‌شوند و نتیجه خیلی از انتخاب‌هایشان را می‌بینند.

شیرانی ادامه داد: خلاصه گویی از این داستان واقعاً سخت است. هر کدام از شخصیت‌ها مشکلات خود را دارند که هر روز با اتفاق‌های مشترکی به هم پیوند می‌خورند و تصمیمات جدیدی می‌گیرند. به همین دلیل خیلی از شخصیت‌ها در تصمیماتی که گرفته‌اند دچار مکاشفه می‌شوند.

وی در پاسخ به این سوال که علت انتخاب جزیره هرمز به عنوان مکانی برای حضور شخصیت‌های کتاب چه بود؛ گفت: گاهی فضای داستان‌های فانتزی، یک مکان خیالی است ولی من نمی‌خواستم این‌طور باشد. جزیره هرمز فضای خاصی دارد که نظر من را در نوشتن کتاب جلب کرد.

اثری برای فهم بهتر جهان موازی

حمید بابایی در پاسخ به این سوال که این کتاب چقدر در به تصویر کشیدن جهان‌های موازی موفق عمل کرده است،گفت: طی چند سال اخیر در حوزه ادبیات فانتزی آثار خوبی داشته‌ایم. وقتی من این اثر را می‌خواندم وارد جهانی ‌شدم که سرشار از مفاهیم فانتزی است. این رمان اثر بسیار خوبی است که می‌تواند به زبان خیلی ساده به مخاطب بگوید، جهان موازی چگونه است.

وی با بیان اینکه ما در حوزه رمان فانتزی بسیار فقیریم، گفت: ادبیات فانتزی در این سال‌ها پیشرفت کرده و نویسنده‌های زیادی به سمت این نوع نوشتار رفتند. «ما غیر ممکنیم» هم از جمله آثار فانتزی جذابی بوده که در این زمینه موفق عمل کرده است.

بابایی با بیان اینکه نویسنده رمان یک سری اختیارات و محدودیت‌ها دارد گفت: قسمتی از کتاب که به شکل پیامک آمده است، متن کتاب را جذاب‌تر کرده است. در واقع نویسنده امکانی را برای مخاطب ایجاد می‌کند تا ضرباهنگ اثردر ذهن مخاطب تندتر ‌شود و دوباره به شکل قبل باز ‌گردد.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

به ما بپیوندید: