قائم‌مقام نمایشگاه کتاب تهران مطرح کرد:

تاکنون حدود ۵ میلیارد نسخه کتاب در کشور چاپ شده است

1403/02/28-15:56

قائم‌مقام نمایشگاه کتاب تهران درنشست ارائه داده‌های رفتار مشتریان در نمایشگاه مجازی سی‌وچهارم (تکتا) گفت: طبق دریافت آمارها از خانه کتاب و ادبیات ایران و کتابخانه ملی، تاکنون حدود ۵ میلیارد نسخه کتاب مناسب استفاده از سیاست‌گذاران، مراجعان، خوانندگان، ناشران و نویسندگان با موضوعات مختلف درکشور چاپ شده است.

به گزارش ستاد خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، علی رمضانی در نشست ارائه داده‌های رفتار مشتریان در نمایشگاه مجازی سی‌وچهارم (تکتا) که برای اولین‌بار در دهمین روز از نمایشگاه کتاب تهران، جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ واقع در کوشک کتاب مصلی تهران برگزارشد، گفت: از ابتدای حضور ما در خانه‌ کتاب و ادبیات ایران و آغاز کار دولت چهاردهم، مجموعه فعالان صنعت نشر توانستند مشتریان کتاب را با توجه به موضوعات رصد کنند. 

وی افزود: طبق دریافت آمارها از خانه کتاب و ادبیات ایران و کتابخانه ملی، تاکنون حدود ۵ میلیارد نسخه کتاب مناسب استفاده سیاست‌گذاران، مراجعان، خوانندگان، ناشران و نویسندگان با موضوعات مختلف در کشور چاپ شده است. این درحالی است که آمارهایی که در گذشته از خانه ‌کتاب و ادبیات ایران منتشر می‌شد، به شکل فصلی بوده و از دقت کافی برخوردار نبوده است. بنابراین خانه ‌کتاب و ادبیات ایران از انتشار این آمارها جلوگیری کرد.

قائم‌مقام نمایشگاه کتاب تهران ادامه داد: ارائه آمار از تعداد ناشران، خریداران، تنوع موضوعات، عناوین و تسهیلات از بخش نمایشگاه مجازی نمایشگاه سی‌وچهارم کتاب، با جزئیات منتشر شده است. چرا که این آمارها به گستره جغرافیایی کل کشور و افزایش تعداد ناشران حتی از بخش نمایشگاه حضوری کمک می‌کند. آمارهای دقیق در سیاست‌گذاری‌ها و تنظیم رفتارخود در سطح کتابفروشی، سطح نشرکشور و ناشران قابل استفاده بوده و در حال حاضر شاهد نتایج رفتاری آن‌در دوره سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب هستیم. 

رمضانی با بیان اینکه در بخش مجازی نمایشگاه کتاب، قسمتی وجود دارد که ناشران باید حداقل ۴۰ عنوان اثر ظرف ۴ سال گذشته داشته باشند، اظهارکرد: انتشار آمارهای بدست آمده از بخش مجازی سی‌وچهارمین دوره نمایشگاه کتاب، مرتبط با بازه زمانی آذر و دی‌ماه سال گذشته است. 

وی با اشاره به اینکه ارائه داده‌های رفتارمشتریان در نمایشگاه مجازی سی‌وچهارم(تکتا) دقیق و جزئیات قرار گرفته است،گفت: در نسخه اجمالی و تفصیلی آمار هرکدام از موضوعات تفصیلی منتشر شده و هم‌اکنون  در وبگاه ketab.ir قابل مشاهده است و نکاتی نیز در نسخه تفصیلی وجود دارد که می‌تواند شبهاتی را رفع کند و صنعت نشر را ارتقا دهد.

قائم‌مقام نمایشگاه کتاب تهران درباره بن ارائه شده به خریداران کتاب، بیان‌کرد: همه افرادی که از بخش مجازی نمایشگاه کتاب خریداری می‌کنند، بن ندارند و اغلب افراد اعم از طلاب و دانشجویان که از بن برخوردارند، بیش از میزانی که بن دارند خرید می‌کنند. اما نکته طلایی اینجاست که اغلب افرادی که از بن کتاب برخوردارند، در حوزه عمومی نشر مصرف می‌شود و صرف دانشگاهی و حوزوی نمی‌شود که این مسئله با اعتراض ناشران دانشگاهی مواجه خواهد بود.

رمضانی در ادامه از اصحاب رسانه، نویسندگان و ... خواستار پی‌گیری دامنه‌دار کردن آمار ارائه شده از بخش مجازی نمایشگاه‌ کتاب شد

در ادامه این نشست، سیاوش صلواتیان مدیر آزمایشگاه سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران گفت: بخش مجازی سی‌وچهارمین نمایشگاه کتاب، از ۱۸۰ هزارنفر مراجعه‌کننده و خریدار داشته و کل کتاب‌های به فروش رسیده، یک میلیون و ۳۶۹ هزار نسخه کتاب بوده است که با این تعداد کتاب می‌توان به هر فرد در یکی از کشورهای شش‌گانه استونی، قبرس، ایسلند، لوگزامبورگ، مونته‌نگرو و موناکو حداقل یک کتاب هدیه داد.

وی افزود: بیش از ۳۷ درصد از عرضه در بازه کمتر از ۶۰ هزارتومان قراردارد که در کنار وجود مسائل اقتصادی می‌توان آن را ناشی از حضور کتاب فروشی‌ها برای اولین بار و عرضه کتاب‌های چاپ قبل دانست.

مدیرآزمایشگاه سی‌و‌پنجمین نمایشگاه کتاب تهران ادامه داد: سال گذشته در نمایشگاه مجازی کتاب، ۲۶۹ هزار عنوان کتاب عرضه شده بود و با رشد ۲۳ درصدی مواجه بودیم. و همچنین ۴۰۱ میلیارد از طریق این نمایشگاه مجازی فروش داشتیم که ۴۰ درصد فروش کتاب تنها در ۱۱ روز در نمایشگاه مجازی انجام شد.

صلواتیان با بیان اینکه هر فردی که سال گذشته از بخش مجازی نمایشگاه کتاب خرید کرده است، میزان خرید او ۹۴۰ هزار تومان بوده است، گفت: هر ثانیه بیش از ۱۹۶ هزارتومان خرید توسط دوستداران کتاب انجام شده است.

به گفته وی، بطور تقریبی از هر سه کتاب خریداری شده در نمایشگاه سی‌وچهارم، یک کتاب از بخش مجازی تهیه شده است و میانگین قیمت محصولات فروش رفته، ۱۲۳ هزار تومان بوده است.

سی و پنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار«بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل مصلی امام خمینی(ره)به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

به ما بپیوندید: